Tuinvogeltelling in het Wijkse voedselbos van Natuurlijk heel leuk samen met VNMW/IVN Wijk bij Duurstede
Tuinvogeltelling in het Wijkse voedselbos van Natuurlijk heel leuk samen met VNMW/IVN Wijk bij Duurstede Natuurlijk heel leuk

Start natuuractiviteiten voor kinderen in Wijk bij Duurstede

26 januari 2021 om 16:24 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Komend jaar organiseren vier groene organisaties, VNMW-IVN Wijk bij Duurstede, Kinderboerderij De Vliert, De Wijkse Moestuin en Natuurlijk heel leuk in Wijk bij Duurstede allerlei leuke natuuractiviteiten voor kinderen. Buiten zijn is gewoon leuk. Natuurlijk lekker buitenspelen, samen de natuur in, vogels en vlinders tellen of zelf worteltjes en sla kweken. Het kan straks allemaal dichtbij huis en in je eigen omgeving.

Wat gaan we doen?

We starten in het weekend van 30 en 31 januari met de tuinvogeltelling. Via Facebook en Instagram delen we leuke tips en doe-dingen om mee te doen aan deze telling. “Vanaf 3 februari bieden we elke woensdagmiddag een natuuractiviteit, “aldus Nancy Rietveld van Natuurlijk Heel Leuk. “In eerste instantie zal dat digitaal gebeuren, maar zodra de Coronamaatregelen het toelaten, gaan we lekker met kinderen naar buiten om te spelen, speuren, ontdekken en te genieten.”

Op een aantal landelijke en lokale natuurdagen kunnen kinderen met ons meedoen aan speurtochten, tellingen, natuurspelletjes of creatieve activiteiten. Ook bieden we workshops moestuinieren voor kinderen en voor scholen begeleiden we het werken in de schoolmoestuin of educatieve bezoekjes aan de kinderboerderij. En als kers op de taart organiseren we een zomervakantieweek vol natuuractiviteiten voor kinderen.

Groen doet Goed in Wijk bij Duurstede

Deze natuuractiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door inzet vanuit de vier groene partnerorganisaties ondersteund door co-financiering vanuit gemeente Wijk bij Duurstede en Provincie Utrecht vanuit het IVN-programma Groen doet Goed.

Meer informatie over de natuuractiviteiten voor kinderen?
Kijk op Facebook/GroendoetGoedinWijk, download de jaarkalender 2021 op www.natuurlijkheelleuk.nl. Of neem contact op met Natuurlijk heel leuk, info@natuurlijkheelleuk.nl

advertentie
advertentie