Koningsdag activiteiten in Langbroek

24 april 2018 om 14:40 lokaal

LANGBROEK Zoals ieder jaar wordt ook in Langbroek Koningsdag gevierd. Dit gebeurt op meerdere dagen. Al op woensdag 25 april start het feest met een Oranje bingo. De liefhebbers kunnen hierbij een prachtige hoofdprijs winnen en er zijn natuurlijk nog veel meer mooie prijzen. De bingo begint om 20.00 uur in Dorpshuis De Toekomst aan het Prinsenplein en is voor alle leeftijden. Een bingokaartje kost € 1,-.

VISWEDSTRIJD Donderdag 26 april zal een viswedstrijd worden gehouden. Deze wedstrijd vindt plaats aan de Langbroekerdijk, tussen Kerkeland en Sandenburg). De loting om de visstek is vanaf 18.00 uur. De viswedstrijd begint om 18.30 uur en zal eindigen om 20.00 uur. Na 20.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats in het Dorpshuis aan het Prinsenplein 3.

KONINGSDAG Traditiegetrouw begint Koningsdag in Langbroek met een aubade op het Prinsenplein. Deze aubade wordt georganiseerd door de School met de Bijbel. Na de aubade, met medewerking van muziekvereniging Excelsior, kunt u in het dorpshuis met elkaar nagenieten met oranje gebak. Direct nade aubade worden de kinderspelen georganiseerd bij de School met de Bijbel aan het Kerkeland 55. De kinderen vertrekken gezamenlijk daar naar toe voor een gezellige ochtend met leuke spelletjes. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. Rond 12.00 uur zullen de kinderspelen worden afgesloten.

DORPSHUIS DE TOEKOMST Vanaf 9.00 uur is het Dorpshuis geopend voor een kopje koffie, thee, een drankje en een lekker oranjegebakje en natuurlijk om elkaar daar te ontmoeten. Vanaf 10.00 uur kunt u deelnemen aan de wandeltocht. U heeft hierbij de keuze uit 3 of 7 kilometer. De start is vanuit het Dorpshuis. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunt u deelnemen aan de fietspuzzeltocht van ongeveer 30 km. De inschrijving en start is in het Dorpshuis. Rond 17.00 uur volgt de prijsuitreiking.

KINDERACTIVITEITEN De kinderen kunnen vanaf 14.00 uur bij het Dorpshuis spelen in de pannakooi of op het springkussen. Van 14.30 tot 15.30 uur is er een wedstrijd straattekenen op het Prinsenplein. In verschillende leeftijdscategorieën kan worden meegedaan: van 0 tot 4 jaar, van 5 tot 8 jaar en van 9 tot 12 jaar. Om 15.30 uur is de prijsuitreiking dus zorg er voor dat jij de mooiste tekening maakt. Van 14.00 tot 17.00 uur mag iedereen meedoen met Oud Hollandse spellen. Dit is geschikt voor alle leeftijden. Zo zijn er de bibberspiraal, mega 4 op een rij, tafel-gatenkaas, reuze rummikub, een sjoelbak, een pingpongtafel en een groot schaakspel.

Het belooft weer een gezellige dag te worden. Doe deze dag gezellig mee en kom ook naar het Dorpshuis! Deze is de hele dag open voor een gezellig samenzijn, een hapje en een drankje.

advertentie
advertentie