Er zijn 128 zonnepanelen geplaatst op De Horn
Er zijn 128 zonnepanelen geplaatst op De Horn OBS De Horn

De scholen zijn weer open

2 september 2020 om 08:38 Onderwijs

Zowel basis- als voortgezet onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE De schoolvakantie is voorbij. Vanaf deze week gaan alle kinderen en jongeren weer volledig naar school. Van 16 maart tot 8 juni waren alle scholen gesloten. Een periode van onzekerheid en een hele andere manier van lesgeven volgde, het thuisonderwijs. Scholen hebben heel snel geschakeld en vrijwel overal is het digitaal onderwijs 'normaal' geworden.

door Ali van Vemde

Nu mogen alle kinderen na zes weken vakantie weer naar school. Op de basisscholen waren ze er alweer een beetje aan gewend, de laatste weken voor de vakantie. Het was een rare tijd, met een ander afscheid voor de leerlingen van groep 8 en diploma uitreikingen op ReviusWijk met anderhalve meter afstand.

VENTILATIE Een punt van aandacht is nu vooral de ventilatie op de scholen. Voor 1 oktober moet dat op iedere school in orde zijn. Zeker nu de corona besmettingen bij jongeren de laatste weken zijn toegenomen, is het belangrijk dat aerosolen, kleine druppeltjes die in de lucht blijven hangen, verdwijnen. Door de toevoer van verse lucht zou het risico op besmetting verkleind moeten worden. Het wordt een spannende periode!

ZONNEPANELEN BIJ DE HORN Niet alleen aan ventilatie, maar ook aan het milieu wordt gedacht. Bij basisschool De Horn is de laatste weken heel hard gewerkt. Schooldirecteur Jan Heijman: „In augustus liepen de temperaturen regelmatig op tot rond 35 graden Celsius. Vele mannen waren in deze periode aan het werk om 128 zonnepanelen op het dak aan te brengen. Vrijdag 21 augustus kon het project worden opgeleverd en wekken de panelen voldoende stroom op om beide locaties, de Overloop en 't Kompas, van stroom te voorzien. Het is een forse investering, maar dit project zal vanaf nu alleen maar geld en milieuwinst opleveren en ten goede komen aan onze leerlingen. Het schoolteam van De Horn gaat met nog meer energie aan het werk om er weer een mooi schooljaar van te maken.”

Hoe de eerste schoolweek verloopt, daarover volgende week meer.

128 zonnepanelen op het dak van De Horn
advertentie
advertentie