Grote daken voor zonne-energie
Grote daken voor zonne-energie BDU

Grote daken gezocht voor samenwerking zonne-energie

13 mei 2020 om 07:31 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Doe mee aan de digitale informatiebijeenkomst op 28 mei. Voor eigenaren van grote daken in het buitengebied is het soms een uitdaging om het hele dak te benutten voor zonne-energie. De gemeente Wijk bij Duurstede en buurgemeenten starten daarom met het project ‘New Grid on the Block’. Door elektriciteitsaansluitingen voor zonnedaken te delen met buren, kunnen de kosten lager uitvallen. Heeft u een groot dak en bent u geïnteresseerd? Meld u dan nu aan voor de digitale informatiebijeenkomst.

SAMENWERKING BIEDT FINANCIËLE VOORDELEN De gemeente Wijk bij Duurstede heeft de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. Een van de mogelijkheden om dit te halen, is het opwekken van zonne-energie. Samen met de andere Kromme Rijn gemeenten (Houten, Bunnik en Utrechtse Heuvelrug), provincie Utrecht, netbeheerder Stedin biedscoöperatie O-gen organiseert de gemeente daarom een digitale informatiebijeenkomst over zonnepanelen van grote daken in het buitengebied. Met het project ‘New Grid on the Block’ kijken de deelnemende partijen of door samenwerking voordelen kunnen worden behaald. Zowel bij de inkoop van de panelen als bij het aansluiten op het elektriciteitsnet. De totale investeringskosten kunnen zo aanzienlijk minder worden.

STAPPEN ZETTEN Wethouder duurzaamheid Hans Marchal: „Veel ondernemers in het buitengebied willen graag aan de slag met zonne-energie. Daarbij lopen ze tegen belemmeringen aan. Die hopen we met dit project weg te nemen. Door eerst de daken vol te leggen, kunnen we mooie stappen zetten naar een energieneutrale gemeente.”

AANMELDEN LIVESTREAM Door het coronavirus kan er nu geen informatiebijeenkomst gehouden worden. Daarom kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een online bijeenkomst (livestream) op 28 mei a.s. om 20.00 uur. Voor meer informatie en aanmelding zie: www.energiewerkplaatsutrecht.nl/ngotb.

advertentie
advertentie