Filmhuis Calypso Den Skyldige

15 oktober 2018 om 13:29 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Een meldkamer, ergens in Denemarken. Politieofficier Asger Holm neemt vanavond de binnenkomende 112-telefoontjes aan. Hij doet dit werk niet dagelijks, zo blijkt al gauw; in afwachting van een rechtszaak is hij er tot zijn chagrijn toe veroordeeld. Met hoorbare desinteresse handelt hij de meldingen af, totdat hij in paniek wordt gebeld door Iben, een jonge vrouw die zegt dat ze ontvoerd is.

De ijzersterke Deense thriller The Guilty is opgebouwd uit een reeks zenuwslopende telefoongesprekken. Een paar acteurs, één ruimte: debuterende filmmaker Gustav Möller springt slim en efficiënt om met schaarse middelen. De film laat in real-time zien hoe het mysterie zich ontvouwt, waarbij je alleen van het gezicht van de hoofdpersoon kunt aflezen wat er gebeurt. De film won de publieksprijs tijdens het Filmfestival Rotterdam.

Dinsdag 23 oktober om 20.00 uur. Kaarten à € 7,50 (tot 21 jaar € 5,00) zijn verkrijgbaar bij Van Ginkel Muziek, via kaartverkoop@calypsotheater.nl of aan de kassa van het theater (een uur voor de voorstelling).

advertentie
advertentie