Afbeelding
..

UPDATE CORONAVIRUS: Nog steeds stijgende tendens; slechts vier gevallen erbij in regio

27 maart 2020 om 14:24 Zorg Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE De RIVM-coronacijfers over het aantal besmettingsgevallen en overledenen laten voor Nederland nog altijd een licht stijgende tendens zien. Het afgelopen etmaal werden 112 doden geregistreerd, terwijl er 1172 vastgestelde gevallen van besmetting met covid-19 bij kwamen. Het totaal aantal overledenen is nu 546 en het aantal geregistreerde besmettingen 8603. In de Kromme Rijnstreek werd slechts bij vier personen extra besmetting vastgesteld. Ze komen alle vier uit Houten, dat nu een totaal van 47 besmettingsgevallen heeft, waarvan het gros weer genezen is. In Bunnik (9) en Wijk bij Duurstede (7) kwamen er geen nieuwe geregistreerde gevallen van besmetting met covid-19 bij.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

ZIEKENHUISOPNAMEN Het totaal aantal gemelde patiënten dat opgenomen is (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 2500 (+349 in het afgelopen etmaal).

Net als gisteren is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Als deze lijn zich doorzet kan over een aantal dagen geconcludeerd worden of de genomen maatregelen (afstand houden, sociaal contact beperken, handen wassen) werken.

De provincie met de meest positief geteste personen is nog steeds Noord-Brabant met 2488 personen. Wel daalt het aantal nieuwe ziekenhuisopnames in deze provincie. Daarna zijn de meeste positief geteste patiënten gemeld in Zuid-Holland (1249) en Noord-Holland (1235). In deze twee provincies neemt het aantal ziekenhuisopnames relatief snel toe. Dit geldt ook voor de provincie Gelderland.

In de provincies Friesland en Drenthe zijn de minste besmettingen met respectievelijk 83 en 81 positief geteste personen.

advertentie
advertentie