Afbeelding
...

UPDATE coronavirus: snelheid verspreiding lijkt af te nemen; 10 patiënten erbij in Kromme Rijnstreek

Zorg Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE De aantallen vastgestelde gevallen van besmetting met het coronavirus covid-19 blijven oplopen. Het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis lijkt echter af te vlakken, aldus het RIVM. Sinds gisteren is in heel Nederland bij 852 patiënten besmetting met covid-19 vastgesteld (in totaal nu 6412). Het aantal doden als gevolg van het virus liep met 80 op tot 356. 

In de Kromme Rijnstreek kwamen er tien vastgestelde gevallen van besmetting met het coronavirus bij. In Houten ging het om 8 nieuwe patiënten sinds gisteren (in totaal 37 nu, waarvan het merendeel genezen is inmiddels) en in Bunnik om 2 nieuwe patiënten (in totaal 8 nu). Wijk bij Duurstede bleef op 6 staan. 

De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt. Dit is een eerste signaal. Hier kunnen geen harde conclusies aan worden verbonden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke afvlakking.

SNELHEID VERSPREIDING NEEMT AF Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven.

advertentie
advertentie