Afbeelding
Fotocredit: Pete Linforth (Pixabay) 

Tweede geval coronavirus in Wijk bij Duurstede

12 maart 2020 om 14:39 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Volgens de laatste cijfers van het RIVM (donderdag 12 maart, 14.00 uur) is er in Wijk bij Duurstede opnieuw een geval van besmetting met het coronarvirus vastgesteld. Het betreft een man, die thuis in isolatie verblijft. Op dit moment onderzoekt de GGD regio Utrecht via welke bron hij is besmet. Ook onderzoekt de GGD met wie hij contact heeft gehad. De GGD legt altijd contact met mensen die risico van besmetting hebben gelopen. Eerder was het virus bij een leerkracht van De Wegwijzer vastgesteld, maar die is inmiddels genezen. Hij had deze week al voor de klas mogen staan, maar uit voorzorg is hij nog een weekje thuis gebleven.

In heel Nederland hebben per 12 maart 111 nieuwe mensen positief getest op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 614. In totaal zijn 86 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, dat zijn er 24 meer dan woensdag. 

Van de 614 gemelde patiënten wonen er 273 in de provincie Noord-Brabant en 80 in de provincie Utrecht. Daarnaast wonen er 68 in Zuid-Holland, 53 in Limburg en 48 in Gelderland. 239 van de 614 personen hadden een bron van besmetting in het buitenland. Landen die een besmettingsbron vormden, zijn vooral Italië  (193), Oostenrijk (26) en Duitsland (7). Nieuwe landen waar de besmetting hoogstwaarschijnlijk is opgelopen zijn België, Mauritius, Spanje en Zuid-Korea. Voor 123 gevallen is de bron onbekend, dat zijn er 33 meer dan woensdag. Bij 141 gevallen is dit nog in onderzoek. De meerderheid van de patiënten met een onbekende bron woont in Noord-Brabant.

102 van de gemelde patiënten werken in de zorg.

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: WijksNieuws@bdu.nl

advertentie
advertentie