Plan voor woonzorginitiatief Hoge Hoffweg ligt klaar

20 jan, 10:33 Wonen
Thomas van de Weerd
Vanaf kasteel met achter uitzicht op de sluizen en rechts boven De Horden
Vanaf kasteel met achter uitzicht op de sluizen en rechts boven De Horden

WIJK BIJ DUURSTEDE De woningnood blijft onveranderd groot. Plannen zijn er dan ook volop om woningen te bouwen voor ouderen en starters. Bureau Nieuwe Gracht werkt voor de gemeente Wijk bij Duurstede aan een haalbaarheidsanalyse De Geer III/Zuidwijk voor tenminste 250 woningen met een doorgroei naar 1.250 woningen. Een voorstel hiervoor zal dit voorjaar komen. Maar er ligt wel een ander plan klaar die op korte termijn kan worden uitgevoerd, Plan Hoge Hoffweg.

„Voordat op één van deze locaties gebouwd kan gaan worden, duurt nog wel even,” zegt Rob van de Weerd van Binnenstadswoningen. Hij ontwikkelde, samen met Bouwbedrijf Remmers, Krijnen Zorg en Abrona een woonvisie voor een woonzorginitiatief aan de Hoge Hoffweg. „Al vanaf 2018 ben ik met de gemeente in gesprek over de ontwikkelingsmogelijkheden voor dit gebied, aan de oostzijde van de gemeentewerf. In oktober van het afgelopen jaar heb ik samen met Julian van de Sande van Remmers Bouwgroep het plan gepresenteerd aan de gemeente bij wethouder Eric Balemans, Martin Hardijzer (bouw) en Cathy Venselaar (zorg).” Naar zijn mening duurt het allemaal veel te lang en dat is jammer, want ook in Wijk is grote behoefte aan meer woningen. Inmiddels heb..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Bloemen graffiti fleurt fietstunnel Cothen op
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Werkgroep Kromme Rijn-corridor presenteert landschapsvisie voor buitengebied tussen Utrecht, Bunnik, Zeist, Driebergen en De Bilt
PREMIUM
Afbeelding
Overig Overlast door verwarde personen groeit ook in provincie Utrecht
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Natuurorganisaties eisen verhoging waterpeil Overlangbroek en Kolland, desnoods via de rechter
PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu 1542 handtekeningen tegen zonneveld aan de Kapelleweg in Cothen, met reactie van wethouder Kosterman