Afbeelding

Nachtelijke afsluiting A12 richting Arnhem door werkzaamheden Galecopperbrug

5 februari 2023 om 10:15 Verkeer en vervoer

UTRECHT De Galecopperbrug in de A12 richting Arnhem, ter hoogte van Utrecht, is van woensdag 8 februari 22.00 uur tot donderdag 9 februari 05.00 uur vanwege onderhoud aan de brug afgesloten voor verkeer. De weg onder de brug (Griffioenlaan) is van 21.00 tot 06.00 uur volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Weggebruikers dienen rekening te houden met 20 minuten extra reistijd. Het verkeer richting Den Haag ondervinden geen hinder van de werkzaamheden, aldus Rijkswaterstaat.

Gele borden leiden doorgaand verkeer richting Arnhem om via de N230 (Noordelijke Randweg Utrecht) en de snelweg A27 richting Utrecht. Bestemmingsverkeer wordt lokaal omgeleid.

Tijdens de nachtafsluiting plaatst Rijkswaterstaat een hijskraan op de Griffioenlaan om daarmee de kop van een van de hoge torens van de brug (de oostelijke pyloon) te verwijderen. In oktober 2022 is deze klus uitgevoerd voor de eerste, westelijke pyloon. In geval van slecht weer stelt Rijkswaterstaat de werkzaamheden uit.

Groot onderhoud

Het verwijderen van de kop maakt onderdeel uit van een grote onderhoudsbeurt van de Galecopperbrug bij Utrecht richting Arnhem. Door groei van het steeds zwaardere vracht- en autoverkeer is de belasting van de brug de afgelopen decennia flink toegenomen. Daarnaast vertonen de stalen kabels die het brugdek dragen – tuien genaamd – roestvorming op de Galecopperbrug richting Arnhem. Om de brug ook in de toekomst veilig te kunnen gebruiken, versterkt Rijkswaterstaat de hoge torens (pylonen) en vervangt ze de stalen kabels (tuien). 

De werkzaamheden duren tot begin 2024.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie