Het thema van de gebedsweek is 'Licht in het duister'
Het thema van de gebedsweek is 'Licht in het duister' Week van Gebed

Week van Gebed met wandeling en online ontmoeting

16 januari 2022 om 10:02 Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE ‘Licht in het duister’ is dit jaar het thema van de internationale Week van gebed voor eenheid van christenen van 16 tot en met 23 januari, De kerken van Wijk bij Duurstede trekken samen op. De werkgroep Week van Gebed heeft een coronaproof programma voorbereid met een nieuw YouTubefilmpje, een wandeling en een online-ontmoeting.

Op 15 januari wordt in theater Calypso een filmpje gemaakt - en daarna online geplaatst -, waarin Wijkse voorgangers ieder vanuit hun eigen kerk iets zeggen over het thema. Waar zien zij licht als van alles tegenzit door corona, polarisatie en klimaatverandering? Hoe vullen kerkelijke tradities elkaar daarbij aan? Het nog altijd actuele filmpje van 2021, Blijf in mijn liefde, is opnieuw gepubliceerd.

WANDELING Dinsdag 18 januari maken groepjes van twee personen met elkaar een wandeling, rondom de kerkgebouwen van Wijk bij Duurstede. Daarbij kan een tussenstop gemaakt worden bij de ‘coronaklaagmuur’ en het Komt-allen-tot-Mij-kruis van de gezamenlijke kerken, beide te vinden in stiltetuin De Kloosterhof (achter Klooster Leuterstraat 37; elke dag vrij toegankelijk). Met meerdere mensen tegelijk samenkomen is niet toegestaan, maar wandelend in gesprek gaan met iemand die je nog niet kent, is een effectieve manier om te werken aan verbinding en eenheid. Deelnemers krijgen na aanmelding een gespreksvraag bij het thema mee.

ONLINE ONTMOETING Donderdagavond 20 januari vanaf 19.30 uur is er online een interactieve ontmoeting met gebed, muziek en lezing. Dit onder leiding van Bart van Nes, voorganger van de baptistengemeente; Marien Middelkoop, predikant van de Hervormde Gemeente en Kees Slijkerman van de katholieke parochie. Wie niet eerder Zoom gebruikte, kan daarbij telefonisch assistentie krijgen via 0343-576946. De ervaring met serieuze online-ontmoetingen is vaak erg positief en zeer verbindend. Aanmelden voor wandeling en zoombijeenkomst kan via Willeke Koert, wskoert@hotmail.com, tel. 06-12163012

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Zicht vanaf de Mazijk op de kerk
advertentie
advertentie