Afbeelding
Dag van het Kasteel

Wandeling langs verdwenen kastelen tijdens Dag van het Kasteel

Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Op tweede pinksterdag (6 juni) is het weer Dag van het Kasteel en worden er door heel Utrecht verschillende activiteiten georganiseerd. Niet alleen zijn er al 14 verschillende kastelen of buitenplaatsen die hun deuren of poorten openen op Dag van het Kasteel. Er wordt door Dag van het Kasteel ook een speciale Archeotrail georganiseerd. Dit is een wandeling waarin Karel Fraaije bezoekers meeneemt langs verschillende verdwenen kastelen in Utrecht. Meer informatie en kaartjes voor deze wandeling vind je op: https://dagvanhetkasteel.nl/archeotrail/.

Door het hele land doen dit jaar weer zo’n 100 locaties mee aan Dag van het Kasteel! “Ook in Utrecht doen dit jaar al 14 bijzondere locaties mee die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Slot Zuylen en Kasteel Amerongen hebben speciale tentoonstellingen over het Rampjaar 1672. Andere kastelen zoals kasteel Sterkenburg, kasteel Rijnhuizen en landgoed Prattenburg. Ook kasteel de Haar en museum huis Doorn doen mee aan Dag van het Kasteel en openen hun deuren op tweede pinksterdag. Kasteel Loenersloot organiseert niet alleen rondleidingen maar heeft ook speciale kinderactiviteiten, laat video’s zien en heeft een piano speelster.” Vertelt Dag van het Kasteel curator Alice Duiven. Kijk voor meer informatie over de deelnemers en hun activiteiten op de website.

Daarnaast organiseert Dag van het Kasteel dit jaar dus ook verschillende Archeotrails, waarvan er één in Utrecht is. Tijdens deze speciale wandeling zullen bezoekers de prachtige stad Wijk bij Duurstede en zijn interessante kasteelruïne ontdekken. Historicus Karel Fraaije zal de bijzondere geschiedenis van deze stad vertellen op zijn eigen enthousiaste en interessante manier. Kijk voor meer informatie en tickets op de website.

advertentie