Afbeelding
112Heuvelrug

Gemeenteraad lijkt in te gaan stemmen met aankoop brandweerkazerne Cothen - Langbroek

7 oktober 2022 om 16:16 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De aankoop van de brandweerkazerne Cothen - Langbroek lijkt de goedkeuring van de gemeenteraad te kunnen wegdragen. Tijdens de raadsvergadering van 18 oktober zal hierover worden gestemd. Ook al kost deze aankoop 1,1 miljoen, financieel lijkt het voor de gemeente niet duurder te worden.

door Kuun Jenniskens

Een expert onderzocht de aankoop namens burgemeester Iris Meerts, en kon de gemeenteraad tijdens de voorbespreking op 4 oktober uitleggen dat het weinig uitmaakt met de huidige situatie, waarbij de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) eigenaar is van de brandweerkazerne. ,,Het bijzondere is dat de gemeente met deze aanschaf niet meer geld gaat uitgeven. Deze lasten worden namelijk al door de gemeente betaald. Dit bedrag staat al in de begroting van Wijk bij Duurstede, die afdraagt aan de VRU. Het verschil is dat het straks niet meer in de begroting van de VRU staat.”

Mogelijk komt er nog een rentevoordeel (of nadeel), maar dat is afhankelijk van het moment van aankoop en de rente die op dat moment wordt gehanteerd. Adviseur zegt om niet te lang te wachten omdat rente aan het stijgen is.

advertentie
advertentie