Bij De Horden lijkt het fietsparkeren inmiddels goed geregeld
Bij De Horden lijkt het fietsparkeren inmiddels goed geregeld Jos Gebbinck

Gemeente kijkt of er meer fietsklemmen in de binnenstad nodig zijn

13 november 2021 om 10:10 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Eerder publiceerde Wijk Nieuws de mening van Schil met Pit over het fietsparkeren in de binnenstad. Deze binnenstadbewoners zouden graag een oplossing zien voor de vele fietsen die in de weg staan en her en der staan geparkeerd. Schil met pit ziet een oplossing voor zich met fietskluizen die mensen voor een gering bedrag kunnen huren. De gemeente zou deze moeten plaatsen. Wijks Nieuws vroeg de gemeente om een reactie.

door Kuun Jenniskens

De gemeente stelt allereerst blij te zijn dat bewoners, ondernemers en bezoekers gebruik maken van de fiets wanneer zij de binnenstad bezoeken. De gemeente herkent het probleem: ,,Het klopt wel dat in de binnenstad her en der fietsen worden gestald buiten fietsenstallingen, bijvoorbeeld tegen gevels aan. Dit levert op een aantal locaties problemen op in de zin dat voetgangers en minder-validen hier last van hebben”, aldus een gemeentewoordvoerder. ,,We vinden het ook een probleem als hierdoor bijvoorbeeld de brandweer soms lastig sommige straten en woningen kan bereiken.”

MEER FIETSKLEMMEN De gemeente kijkt naar een oplossing: ,,De komende periode willen we gaan kijken of het mogelijk is om extra fietsklemmen te plaatsen. We moeten wel kijken of hier voldoende ruimte voor dit is, ook in relatie tot evenementen bijvoorbeeld. Wild geparkeerde fietsen doen weliswaar afbreuk aan het karakter van de historische binnenstad, maar dat doen fietsklemmen natuurlijk ook.” 

BEDENKINGEN BIJ FIETSKLUIZEN Fietskluizen ziet de gemeente niet direct als voor de hand liggend: ,,We hebben wel onze bedenkingen bij fietskluizen. Los van de beschikbaarheid van voldoende ruimte en of dit qua uitstraling past in de binnenstad, vragen we ons ook af of voldoende bewoners bereid zijn om hiervoor te gaan betalen.”

Paul Heijmans van Schil met Pit: ,,We zijn ons terdege bewust dat er met scepsis naar onze visie met oplossingen gekeken wordt maar dat zijn we wel gewend. Zo is dat steeds als je met met ideeën vanuit bewoners komt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie