Eén van de vele protestborden in het Langboekerwetering gebied
Eén van de vele protestborden in het Langboekerwetering gebied Kuun Jenniskens

Petitie kleine windmolens aangeboden met 917 ondertekenaars

22 april 2021 om 15:17 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens de raadsvergadering van 20 april heeft Benno de Boer namens de Stichting Behoud Wetering Gebied een petitie  aangeboden die 917 keer was ondertekend. Ondertekenaars zijn tegen kleine windmolens bij agrarische bedrijven. 

door Kuun Jenniskens

Tijdens de overhandiging aan burgemeester Iris Meerts, noemde Benno de Boer de kleine windmolens een inbreuk op de waarden die de stichting juist wil beschermen. Naar mening van de ondertekenaars dragen kleinschalige windturbines niet of nauwelijks bij aan het halen van de duurzaamheidsambities van de gemeente, terwijl ze het landschap wel blijvend ontsieren. De stichting vindt dat de gemeente de belangen niet goed heeft gewogen, zoals de belangen van bewoners van het Langbroekerwetering gebied. Daarnaast is er onvoldoende rekening gehouden met de ingrijpende gevolgen voor het unieke historische, coulisselandschap met haar kwetsbare  flora, fauna en stiltegebieden.

Omdat de gemeente deze windmolens mogelijk maakt via een paraplubestemmingsplan, vraagt de stichting met deze petitie om het paraplubestemmingsplan in te trekken en een zorgvuldig proces op te starten met voldoende mogelijkheden voor inspraak voor alle belanghebbenden.

Benno de Boer zei tijdens een eerder gesprek van wethouder Marchal te hebben gehoord dat het college een aangepast plan aan de gemeenteraad voorgelegd. De stichting Behoud Langbroekerwetering is benieuwd of deze aanpassingen recht doen aan hun bezwaren. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie