Janica van Eck overhandigde de petities aan wethouder Hans Marchal met handtekeningen tegen de plannen
Janica van Eck overhandigde de petities aan wethouder Hans Marchal met handtekeningen tegen de plannen Ali van Vemde

CDA en SP hebben motie tegen zonnepark aan de Groenewoudseweg Cothen

21 september 2020 om 11:49 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanuit de oppositie steunen Gerard Migchels (CDA) en Jeroen Brouwer (SP) het verzet van meer dan 700 Cothenaren tegen een zonnepark aan de Groenewoudseweg in Cothen. Gezamenlijk dienen ze daarom komende dinsdag een motie in dat oproept om geen omgevingsvergunning te verlenen aan een zonneveld op die locatie. Volgens hen is er totaal geen draagvlak voor een zonnepark op die plek. CDA en SP zijn van mening dat er meer dan voldoende en veel betere locaties in de gemeente te vinden zijn.  Hier gaat het ten koste van vrij uitzicht. 

Inwoners Cothen zijn massaal tegen het zonnepark

Er is een initiatief om een zonnepark aan te leggen aan de Groenewoudseweg tegen de dorpskern van Cothen. Burgerparticipatie maakt een belangrijk onderdeel uit van de procedure bij een omgevingsvergunning voor de aanleg van een zonnepark in onze gemeente. De inwoners van Cothen zijn echter massaal tegen een zonnepark op die plek. Dat blijkt uit de meer dan 700 handtekeningen die zijn gezet in de petitie tegen het zonnepark. Gerard Migchels (CDA) en Jeroen Brouwer (SP) concluderen hieruit dat er totaal geen draagvlak is onder de inwoners voor de aanleg van een zonnepark aan de Groenewoudseweg.

Geen omgevingsvergunning verlenen

Gerard Migchels: ,,Vanwege het totaal ontbreken van draagvlak dienen het CDA en de SP komende dinsdag tijdens de raadsvergadering een motie in waarin we het college oproepen om geen omgevingsvergunning aan dit zonnepark langs de Groenewoudseweg te verlenen”. Jeroen Brouwer: ,,En we roepen ook op om de locatie langs de Groenewoudseweg te verwijderen uit de kansenkaart voor zonnevelden. Zodat deze locatie ook echt definitief uit beeld is voor zonnevelden. Als het gemeentebestuur de inwoners echt serieus neemt, luistert zij naar het overduidelijke afgegeven signaal dat er geen draagvlak is.”

De raadsvergadering van dinsdag 22 september is via een livestream te volgen. De motie wordt aan de raadsagenda toegevoegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie