T3 van het Revius voert Icarus op
T3 van het Revius voert Icarus op Ali van Vemde

Leerlingen Revius spelen Icarus

17 september 2019 om 09:45 Podiumkunsten

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is een mooie traditie. Ieder jaar nemen leerlingen van t3 deel aan het cultuurproject van Revius Wijk. Het doel is om jongeren in aanraking te brengen met de oorsprong van klassieke verhalen. Dit keer werd een fraaie voorstelling neergezet: Icarus. Alle aspecten van een opera kwamen aan bod.

Ali van Vemde

Ook in 2013 werd een uitvoering van Icarus gegeven, maar ook Romeo & Julia, een appeltragedie, Odysseus, Narcissus, Orpheus & Eurydice, Medusa en Tristan en Isolde werden voorgaande jaren opgevoerd. Een week lang werd toegewerkt naar een muzikale theatervoorstelling. Onder begeleiding van vakleerkrachten gingen de jongeren in verschillende projectgroepen aan de slag. Er wordt gedanst, gezongen, geacteerd, muziek gemaakt en de kostuums en het decor worden gemaakt. De leerlingen leren op deze manier een klassiek verhaal te interpreteren en na te denken hoe ze dit op hun eigen wijze kunnen verwerken.

VERHAAL VORM GEVEN In het begin van de week misschien nog een beetje schuchter, maar naarmate de 'grote' dag dichterbij komt krijgt het verhaal steeds meer vorm. Icarus gaat over een eigenzinnige puber waarop menig meisje verliefd wordt. Samen met zijn vader Deadalus woont hij in het rijk van Koning Minos. De koning wil het volk angst aan jagen en laat de architect Deadalus een labyrint bouwen waar het monster Minotaurus, half mens, half stier wordt opgesloten. Elk jaar worden kinderen in het labyrint opgesloten om door dit monster opgegeten te worden. Deadalus en Icarus vinden dit vreselijk en verzinnen een list om het monster te verslaan.

STEENFABRIEK De uitvoering van Icarus vond vrijdag 13 september plaats bij de voormalige steenfabriek De Bosscherwaarden. In de buitenlucht en deels in de steenfabriek werd het stuk opgevoerd. Het publiek werd bij iedere scene naar een andere locatie gebracht. Een mooie voorstelling war het publiek zichtbaar van genoot!

In het labyrint
Het einde van een mooie voorstelling
Het monster is verslagen
advertentie
advertentie