Afbeelding
Foto de cottonbro studio via Pexels

Redenen om te beginnen met leren via e-learning op de werkplek

1 februari 2023 om 10:50 Partnercontent

Het inzetten van e-learning modules is een veelzijdige techniek die door organisaties wordt gebruikt om leerprocessen op de werkplek eenvoudiger te maken. Er zijn een aantal voordelen verbonden aan e-learning, waardoor steeds meer bedrijven het als hun uitermate geschikt medium zien voor kennisoverdracht. Hieronder wordt besproken waarom e-learning een goede optie is voor bedrijven die leerprocessen willen verminderen en verbeteren.

Leren op eigen tempo en eenvoudig aan persoonlijke leerbehoeften voldoen

E-learning creëert een centrale leeromgeving waar medewerkers kunnen samenwerken, leren en communiceren over de inhoud die ze aan het bestuderen zijn. E-learning kan gebruikers in staat stellen om te leren op hun eigen tempo, wat erg handig is voor werknemers met drukke agenda’s. Medewerkers kunnen ook bepaalde onderwerpen meerdere keren doornemen als ze extra hulp nodig hebben met bepaalde concepten.

Bovendien biedt e-learning de mogelijkheid om materiaal te personaliseren om tegemoet te komen aan de individuele behoeften van verschillende werkgroepen. Misschien moeten technische teamleden worden ingelicht over processystemen en de installatie van een skid, of is het van belang dat medewerkers nieuwe verkooptechnieken aanleren, met e-learning kunnen onderwijsinstellingen specifieke lessen maken en afstemmen op verschillende niveaus van deskundigheid of relevante interesses van het team. Dit maakt het leersysteem effectiever en capaciteitverhogend, terwijl specifieke lessen worden gegeven om de kennis en vaardigheden te verbeteren. 

Snelle, schaalbare toegang tot informatie, overal ter wereld, met lage kosten

Een eigen e-learning maken maakt snelle toegang tot informatie mogelijk voor medewerkers die overal ter wereld moeten werken. Met e-learning kunnen training en informatievoorziening binnenshuis plaatsvinden zonder dat er fysieke grenzen zijn; dit helpt bijvoorbeeld bedrijven die veel telewerkers hebben of regelmatig teamleden verplaatsen naar andere vestigingen. Het voorkomt ook dat medewerkers in lange ritten naar en van locaties moet reizen voor cursussen of seminars, waardoor er tijd en geld bespaard wordt aan reis- en transportkosten.  

E-learning is ook kostenbesparend omdat dezelfde materiaal kan worden gebruikt door meerdere personen op verschillende locaties; dit betekent dat bedrijven dankzij de mogelijkheden tot schaalbaarheid minder kosten hebben aan traditionele klassikale methodes zoals seminars. Bovendien elimineert e-learning de noodzaak om forse investeringen te doen die nodig zijn om nieuwe materialen aan te schaffen op elke locatie waar de training plaatsvindt; in plaats daarvan kan informatie gemakkelijk via internet worden geüpdatet of overgedragen aan verschillende vestingen met weinig middelen en tijd. 

Het concurrentievermogen op de markt vergroten

Kortom, e-learning cursussen kunnen de effectiviteit van kennisoverdracht maximaliseren en het rendement op de initiële investering verhogen. De onbeperkte toegang tot trainingen kan de productiviteit en de prestaties verhogen, waardoor werknemers nieuwe kennis opdoen en hun vaardigheden verbeteren, op de hoogte blijven van industriële normen, trends en veranderingen, zodat de organisatie haar concurrenten kunnen voorblijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie