Afbeelding
Foto Shutterstock

Op vakantie naar een Grieks eiland deze zomer

26 april 2022 om 16:58 Partnercontent

Jaarlijks kiezen duizenden Nederlanders voor een vakantie op een Grieks eiland. Onder meer een vakantie naar Zakynthos of bijvoorbeeld Kreta is in trek. Ook dit jaar zien reisbureaus dat het aantal boekingen voor vakanties op Griekse eilanden toeneemt. Niet alleen voor de zomermaanden, maar ook voor het voorjaar. De meivakantie leent zich goed voor een korte vakantie buiten Nederland. Een moment om te werken aan een bruine tint op je huid, of bijvoorbeeld om even los te komen van de drukte op het werk. Vaak neemt de drukte richting de zomermaanden alsmaar verder toe; er moeten nog veel projecten worden afgerond. Een vakantie naar Zakynthos is een van de mogelijkheden die je hebt om tot rust te komen.

Alternatieven voor een vakantie naar Zakynthos 

Naast Zakynthos is ook een vakantie op Samos of Santorini het overwegen waard. Het zijn typische voorbeelden van eilanden met witte huisjes en blauwe daken; precies wat je van Griekse eilanden verwacht. In het voorjaar, maar zeker in de zomer is het er lekker warm. De temperatuur loopt op deze Griekse eilanden al snel op tot iets boven de dertig graden Celsius. Te warm zal je het echter niet snel hebben op deze eilanden. Dat valt te verklaren door de verfrissende wind die van zee komt. Dit briesje werkt verkoelend en zorgt dat de warmte nooit lang op het eiland blijft hangen; in de nacht koelt het er af. 

Stedentrip naar de Griekse hoofdstad Athene 

Wie in het voorjaar liever een stad bezoekt, kan een stedentrip naar de Griekse hoofdstad Athene overwegen. Het is een prachtige stad met een rijke historie! In de zomer is het er al snel warmer dan 35 tot zelfs 40 graden Celsius. Het maakt dat het verstandig is Athene in het voorjaar te bezoeken. Daarbij heb je aan een week, bijvoorbeeld tijdens de krokus- of meivakantie, voldoende om de mooiste plekken in de stad te bezichtigen. Net als op de diverse Griekse eilanden, heb je aan lekker eten geen gebrek in Athene. Je vindt er prachtige pleinen, waaraan een groot aantal restaurants gelegen is. Trek stevige schoenen aan; er kan veel gewandeld worden. 

Andere populaire eilanden binnen Europa

Niet iedere Nederlander kiest voor een bezoek aan een Grieks eiland. Er zijn tal van andere opties die je kunt overwegen. Denk bijvoorbeeld ook eens na over een bezoek aan een eiland als Madeira of Tenerife. Het leuke aan deze eilanden is dat ze in het voorjaar volledig in bloei staan. Ook in de zomermaanden vind je veel groen op deze eilanden. Je kunt er prachtig wandelen. Houd er wel rekening mee, dat je niet de enige toerist zal zijn op deze eilanden. Door je vakantie op tijd te boeken verzeker je jezelf van een comfortabele accommodatie. 

advertentie
advertentie