Afbeelding
Foto: Shutterstock

Veel huishoudens pakken tuin aan met overkapping

20 augustus 2021 om 14:11 Partnercontent

Een groot aantal huishoudens heeft de afgelopen zomer gebruikt om de tuin aan te pakken. De onzekere situatie in veel vakantielanden maakt dat huishoudens ook deze zomer dichtbij huis bleven. De kosten die hiermee bespaard werden, gebruikte men massaal om een overkapping in de tuin te laten bouwen. De één koos voor een overkapping van een timmerbedrijf, de ander bouwde deze zelf met douglas houten palen en bitumen golfplaten. Met de overkapping kan tot later in het jaar van de tuin worden genoten. Het is minder snel koud, doordat de overkapping de warmte enigszins vast weet te houden.

Zelf een overkapping bouwen is makkelijker geworden

Het bouwen van een overkapping, maar ook het uitvoeren van diverse andere klussen in en rondom woningen, is de laatste jaren makkelijker geworden. Dit hangt samen met het feit, dat er online talloze video’s te vinden zijn waarin wordt uitgelegd hoe klussen moeten worden uitgevoerd. Daarnaast kan men zo’n video combineren met een uitgeschreven stappenplannen. Vaak staat zelfs aangegeven welk gereedschap en welke materialen benodigd zijn. Met de houten palen, een paar betonpoeren en de golfplaten op het dak komt men een heel eind, wanneer een overkapping gebouwd moet worden.

Gereedschap steeds vaker gehuurd

Voorheen was het ontbreken van kennis niet de enige reden om een professional in te schakelen voor het uitvoeren van klussen. Ook het ontbreken van goed gereedschap was een reden die vaak genoemd werd. Tegenwoordig hoeft men geen tientallen of zelfs honderden euro’s te investeren in het gereedschap. Er zijn verschillende grote partijen die gereedschap te huur aanbieden voor een scherp tarief. Onder meer bouwmarkten bieden deze mogelijkheid aan. Zo heeft ook de hobbyklusser de beschikking over kwalitatief goede apparaten, waarmee het uitvoeren van verschillende klussen in en rondom woningen relatief makkelijk wordt. Zeker in combinatie met de video’s die eerder al genoemd werden.

Ook renovaties in huis populair

Niet alleen een renovatie van de tuin is populair. Ook hebben veel huishoudens de afgelopen zomermaanden gebruikt om hun woning zelf aan te pakken. Zo werden wanden van een nieuw kleur verf voorzien, verving men de vloer in ruimtes en werd een nieuwe keuken geplaatst. Ook voor deze klussen geldt dat men ze steeds vaker zelf uitvoert. Een renovatie van de keuken lijkt ingewikkeld, maar hoeft dat niet te zijn. Het kan voldoende zijn om bijvoorbeeld nieuwe frontjes op de keukendeurtjes te plaatsen, als de basis nog van de gewenste kwaliteit is. Het feit dat men niet op vakantie kon maakt dat er voldoende budget is om dergelijke renovaties uit te voeren in huis. In combinatie met het feit dat de woningmarkt het bepaald niet stimuleert om op korte termijn te verhuizen, maakt dit het aantrekkelijk om de eigen woning op te knappen.

advertentie
advertentie