Afbeelding
Zorgverzekering

Dit zijn de best beoordeelde zorgverzekeringen van 2020

Partnercontent

December is dé maand waarin veel mensen in ons land overstappen met behulp van een zorgvergelijker. Met behulp van zo’n platform kun je namelijk eenvoudig zorgverzekeringen vergelijken, waardoor je uiteindelijk ook over kunt stappen. “Wat is de goedkoopste zorgverzekeraar?” is een vraag die je ook kunt beantwoorden met behulp van een vergelijkingssite. Toch moet je bij het overstappen naar een andere zorgpolis zeker niet alleen letten op de premie. Zo is het ook zeker slim om te kijken naar de voorwaarden en de dekkingen, maar het is bovendien tevens verstandig om de beoordelingen van andere mensen te bekijken. In dit artikel kun je lezen welke zorgverzekering in 2020 het beste heeft gescoord op basis van de beoordelingen. 

DSW is de best beoordeelde zorgverzekering van Nederland

De eer voor de best beoordeelde zorgverzekering van Nederland gaat naar DSW. Dit jaar scoort namelijk geen één verzekeraar beter in ons land. Deze zorgverzekeraar scoort op Zorgwijzer maar liefst een 8,7, wat natuurlijk een zeer goed cijfer is. Het is bepaald op basis van maar liefst 790 beoordelingen. DSW is het inmiddels al bijna gewend om verkozen te worden tot de best beoordeelde zorgverzekering van ons land, want ook vorig jaar won het deze prijs. Destijds kreeg het nog een 8,5 als cijfer, dus in 12 maanden tijd heeft deze zorgverzekeraar het voor elkaar gekregen om zichzelf te verbeteren. Stad Holland, wat gelieerd is aan DSW, komt binnen op de tweede plaats. Ook deze zorgverzekeraar krijgt een 8,7 van de klanten. Het podium wordt gecompleteerd door Pro Life, wat onderdeel is van Achmea. Deze zorgverzekeraar heeft een score van een 8,4 gekregen.

DSW heeft direct ook een dure basisverzekering

DSW is dus wel een kwalitatieve zorgverzekeraar te noemen als je kijkt naar de beoordelingen op Zorgwijzer. De hoge beoordeling van deze verzekering vertaalt zich dan ook in een hoge relatief premie. De basisverzekering van DSW kost maar liefst 124,50 euro per maand als je gekozen hebt voor een eigen risico van 385 euro in 2021. Stad Holland, de nummer twee van deze verkiezing, is zelfs nog duurder met 133 euro per maand. Bij Ditzo zul je een stuk goedkoper uit zijn. Dit is de zorgverzekeraar die als vierde op de lijst staat van de best beoordeelde verzekeringen. Een basisverzekering bij Ditzo kost namelijk per maand 109,85 euro. 

PMA is de grootste daler

Natuurlijk doet niet alle zorgverzekeraars het even goed in Nederland, dat is niet meer dan logisch. Zo presteerde PMA in 2020 echt zeer slecht. Dit is zelfs de slechtst beoordeelde zorgverzekeraar op het moment. Het scoorde in 2020 een 5,8 op basis van 345 beoordelingen. PMA is overigens in principe een zorgcollectief voor de verzekerden van Menzis. Alhoewel PMA het eerst best goed deed als je kijkt naar de reviews van de klanten, is het dit jaar helemaal misgegaan. Het regende de afgelopen maanden klachten bij PMA, wat heeft geresulteerd in een forse daling van de beoordeling. Tussen september en november daalde het klantcijfer namelijk van een 7,7 naar een 5,8. 

advertentie
advertentie