Afbeelding
Foto Unsplash

Alles wat je moet weten over verschillende soorten kinderwagens

6 maart 2024 om 13:10 Partnercontent

Wanneer er een kleintje op komst is, staat er een heleboel op de planning, inclusief het uitzoeken van een kinderwagen. Dat is niet altijd een makkelijke keuze, want er zijn zoveel verschillende kinderwagens op de markt en daarnaast moet je rekening houden met verschillende factoren. Het kiezen van de juiste kinderwagen kan dus best een uitdaging zijn, ook omdat iedereen een andere leefstijl en wensen heeft. Hieronder vind je wat meer informatie over de verschillende soorten kinderwagens met bijbehorende eigenschappen.

Diverse soorten kinderwagens

Er zijn veel verschillende soorten kinderwagens op de markt, en het aanbod daarvan is enorm. Je hebt tal van merken en diverse modellen, waaronder 3-in-1 kinderwagen, wandelwagen, buggy’s en duowagens. Het is handig om de belangrijkste verschillen tussen deze typen kinderwagens te kennen. Zo kun je uiteindelijk beter beslissen welk type het beste bij jou en je levensstijl past.

3-in-1 kinderwagen

Een 3-in-1 kinderwagen is een veelzijdige en praktische optie voor ouders die op zoek zijn naar een kinderwagen die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Deze kinderwagen kun je vanaf de geboorte gebruiken totdat je kindje niet meer mee hoeft in een kinderwagen. Een 3-in-1 kinderwagen heeft een reiswieg, dat ideaal is voor een pasgeborene, ook heeft het een zitje dat geschikt is voor oudere baby’s en peuters die zelfstandig kunnen zitten. Door een handig systeem kun je ook de autostoel op het onderstel klikken, ideaal voor mensen die vaak met de auto op pad gaan.

Een wandelwagen

Zodra je kleintje zelfstandig kan zitten, is een wandelwagen een perfecte keuze als kinderwagen. Deze wagen is stevig, heeft vaak goede vering en biedt voldoende comfort voor je kindje. Bovendien hebben de meeste wandelwagens een ligstand, wat handig is als je kleintje overdag nog dutjes doet. Hoewel een wandelwagen inklapbaar is, is hij over het algemeen niet zo compact als bijvoorbeeld een buggy en dus minder goed mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat.

Een buggy

Als je kindje zelfstandig kan zitten, is een buggy ook zeker een optie om te overwegen. Buggy’s zijn over het algemeen licht van gewicht en compact ontworpen, hierdoor zijn buggy’s erg makkelijk meer te nemen en op te bergen. Ten op zichtte van een wandelwagen is een buggy wel minder comfortabel. Niet alleen voor je kindje qua zitten, maar ook duwt een buggy vaak minder comfortabel. Deze kinderwagens zijn vooral perfect voor korte wandelingen en snelle uitstapjes of als je vaak reist met het openbaar vervoer. Mocht je een kleine auto hebben, of beperkte ruimte in huis hebben, dan kan een buggy ook zeker erg geschikt zijn.

Een duowagen

Wanneer je twee kleine kindjes hebt, die beide nog vervoerd moeten worden in een kinderwagen, dan is een duowagen een perfecte keuze! Met een duowagen kun je gemakkelijk met twee kinderen tegelijk wandelen. Meestal wordt een duowagen geleverd met een zitje en een reiswieg, en afhankelijk van het merk en het type kun je je kindjes naast elkaar of achter elkaar vervoeren. Dit maakt dat een duowagen handig en praktisch is voor ouders met meerdere jonge kinderen.

Dit zijn de meest gekozen kinderwagens en allemaal hebben ze verschillende eigenschappen, welke kinderwagen voor jouw en je gezin het meest geschikt zijn is vooral afhankelijk van je eigen voorkeuren, leefstijl en leefsituatie. 

advertentie
advertentie