Een fantastische prestatie
Een fantastische prestatie HV Fortissimo

Heren Fortissimo 1 na 16 jaar weer kampioen

24 maart 2023 om 10:50 Overig

COTHEN Herenhandbal heeft bij HV Fortissimo een lange tijd stil gelegen. Waar vroeger 3 tot 5 heren teams waren, moet de club het tegenwoordig doen met maar 1 heren team.

door Luc Bernard


Het huidige heren team speelt al vanaf de jeugd bij de club. Ze hebben helaas moeten zien dat ze het laatste jongensteam waren op de club. De heren hebben jaren moeten doen zonder coach of trainer. Dit jaar kwam daar echter verandering in. Aan het begin van het seizoen is Robert van Dam (oud speler heren 1) aangesteld als trainer/coach, dit maakte bij de heren veel los. Robert van Dam bracht voornamelijk discipline terug in het team. De trainingen werden fanatieker en de conditie van de mannen werd aardig op de proef gesteld aan het begin van het seizoen, daarnaast wilde iedereen maar één ding en dat is kampioen worden. Het team groeide dit jaar van 9 spelers naar 14 spelers.


De eerste wedstrijd werd in een spannende slotfase gelijk gespeeld tegen de mannen van WeHaVe. Daarna werd bijna alles gewonnen met ruime cijfers. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd tegen Houten, directe concurrent op nummer 2 die maar 1 punt verschil van ons af stond. Deze wedstrijd ging hard tegen hard en na de hele wedstrijd achter te hebben staan konden de heren toch nog in de laatste 10 seconden de gelijkmaker maken. Het dromen van het kampioenschap begon bij deze wedstrijd, dit zag je al aan de aantallen “Green Lions” (supporters) die naar Houten kwamen om de mannen van Fortissimo aan te moedigen. Dit gelijkspel betekende wel dat het kampioenschap pas op de laatste competitiedag beslissend zou zijn.


Afgelopen zondag 19 maart stond de wedstrijd tegen SV zeeburg gepland. Vooraf werden de voorbereidingen al geregeld voor het kampioensfeest, maar eerst moest er nog gewonnen worden. De kampioenswedstrijd leefde in Cothen. Tijdens de wedstrijd zaten de tribunes en kantine bom vol. Het werd al gauw duidelijk de heren van Fortissimo maar voor één ding waren gekomen en dat is het kampioenschap binnen halen! De wedstrijd eindigde in 30-18 in het voordeel van Fortissimo.

Een groot feest na de overwinning! Samen met de E1 gingen de heren de platte kar op met groene fakkels! Daarnaast draaide DJ Doppio tijdens het feest en was er ook een verrassingsact van Theo Mezz. Een dag om niet te vergeten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie