Nog even en dan komt Sinterklaas naar Wijk bij Duurstede
Nog even en dan komt Sinterklaas naar Wijk bij Duurstede Ali van Vemde

Sinterklaas komt naar Wijk bij Duurstede

8 november 2022 om 09:56 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE  Het is bijna zover, dan zal Sinterklaas weer in Nederland voet aan wal zetten. Op zaterdag 19 november komt hij met de stoomboot en zijn Pieten aan in de haven van Wijk. Als de weersverwachting zo blijft, dan zal hij om 10.30 uur arriveren.

Sinterklaas verrast niet alleen alle kinderen, de kinderen verrassen hem ook ieder jaar weer. Hij vindt dat fantastisch, maar dit jaar heeft Sint een ander idee: is het niet super als de kinderen dit jaar de Pieten verrassen? Zij vullen altijd trouw de schoenen, maar het is ook wel eens leuk om zelf een schoen te kunnen zetten. Hun eigen schoenen kunnen ze daarvoor niet gebruiken, want die hebben ze nodig om ‘s nachts het dak op te kunnen. Als alle kinderen nu eens één mooie schoen maken die Piet kan zetten, bijvoorbeeld een oude schoen die je mooi beschildert en beplakt. Schrijf dan je naam in de schoen of op de zool en hoe oud je bent, het adres en het telefoonnummer van papa of mama. Doe mee, want de makers van de tien allermooiste, leukste, gezelligste, grappigste schoenen voor de Pieten mogen op zaterdag 26 november met Sinterklaas en de Pieten komen ontbijten.

In Theater Calypso is na de aankomst van Sinterklaas op 19 november weer het SinTheater om 13.15, 14.30, 15.45 en 17.00 uur. Hier is de nieuwe voorstelling ‘Pret in de Pietenklas’ te zien. Paniek bij de hoofdpiet, want het lijkt wel of de andere pieten alleen maar lol maken en niet bezig zijn met de reis naar Wijk bij Stuurstede. Er valt weer pepernoten veel te lachen. Kaarten zijn te koop bij de VVV in de Achterstraat.

Ook dit jaar woont Sint, tijdens zijn verblijf in Wijk bij Duurstede, in het kasteel. Op 26 november mogen de kinderen stiekem kijken waar Sint woont en slaapt als hij in Wijk is. Om 12.30, 13.45, 15.00, 16.30 of 17.45 uur mogen de kinderen bij hem komen kijken. Niet alleen de Sint, maar ook alle pieten zijn hard aan het werk. Ook hiervoor zijn kaarten verkrijgbaar bij de VVV.

Op 30 november is het Calypso Theater de film ‘De club van Sinterklaas en de race tegen de klok’ te zien. De film start om 14.30 uur, maar vanaf 14.00 uur is er al een gezellige Sint Sing In. Op woensdag 16 november om 14.30 uur en op zondag december om 11.00 uur draait de film ‘Gespuis in de speelgoedkluis’. Kaarten zijn verkrijgbaar via kaartverkoop@calypsotheater.nl en bij Van Ginkel Muziek.

Op dinsdag 6 december vertrekt de Sint weer naar Spanje. Gelukkig kunnen de kinderen dit jaar Sint en zijn Pieten weer uitzwaaien. Het vertrek is om 18.00 uur vanaf het kasteel. Vergeet niet je lampion mee te nemen.

Vanaf 10 november is het het Sinterklaasjournaal Wijk bij Duurstede te zien dat de Pieten druk bezig zijn om de stad klaar te maken voor de komst van Sint. Kijk elke dag om 19.00 uur dit journaal op www.dagsinterklaasje.nl of op regio90!

advertentie
advertentie