Afbeelding

Hordenboomgaard-cider te koop

10 oktober 2022 om 16:00 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE De Hordenboomgaard is een van de laatste grote hoogstamboomgaarden in hele regio, waar door de vrijwilligers al ruim 35 jaar biologisch geteeld wordt, met SKAL-certificaat. Al het fruit wordt tegenwoordig geleverd aan Elegast Cidery. Van de oogst van vorig jaar is een heerlijke Hordenboomgaard-cider gemaakt, vertelt Peter Jansen, voorzitter van stichting Hordenboomgaard.

BIJZONDERE SMAKEN ,,Elegast Cidery is zes jaar geleden begonnen met het maken van lokale ciders om oude hoogstamboomgaarden een verdienmodel, dus een toekomst te geven. Ook partijen van kleine boomgaarden bij boerderijen zijn interessant, want het zijn vaak oude appel- en perenrassen met bijzondere smaken. Het sap staat zonder enige toevoeging een winter lang te gisten op de natuurlijke gisten die op de schil zitten. Ook dat geeft elke partij een andere smaak. Elegast is dit jaar met de productie in Overlangbroek neergestreken, dus midden tussen al die bijzondere oude boomgaardjes.”

Zolang er in de Hordenbomgaard gewerkt wordt is de Hordenboomgaard-cider daar te koop, voor 9 euro per (0,75 liter)fles.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie