V.l.n.r. Dominee Steinvoort, ouderling Berkhout en secretaris Hoekstra
V.l.n.r. Dominee Steinvoort, ouderling Berkhout en secretaris Hoekstra John Beringen

Kunst in Protestantse kerk Cothen

8 juni 2022 om 11:43 Overig

COTHEN In de Protestantse kerk te Cothen is er momenteel een reizende expositie. Het betreft een zevental schilderstukken van Jeltje Hoogenkamp die zijn voorzien van gedichten, geschreven door de dichteres Corrie Kopmels. 

Secretaris Piet Hoekstra vertelt er meer over. ,,Het thema van de expositie betreft ‘De zeven werken van barmhartigheid’”, laat hij weten. ,,Die worden genoemd in het Bijbelboek Mattheüs en bestaan uit: de hongerigen voeden, de dorstigen laven, de naakten kleden, de vreemdelingen onderdak bieden, de zieken verzorgen, de gevangenen bezoeken en de doden begraven. Jeltje Hoogenkamp en Corrie Kopmels hebben deze begrippen vanuit hun individuele expertise vormgegeven.” 

Hij toont de poster waarop melding wordt gemaakt van de expositie. ,,En het punt ‘vreemdelingen onderdak bieden’ komt hier ook tot uitdrukking want deze poster is ontworpen door Nastya Ivashchenko. Dat is een illustratrice en fotografe uit Oekraïne die vanwege de oorlog is uitgeweken naar Nederland.” Dominee Henk Steinvoort en ouderling Adrie Berkhout knikken bevestigend. ,,In de kerk richten wij ons natuurlijk op bezinning”, laat Steinvoort weten. ,,Wat dat aangaat, vormt deze expositie een heel mooie aanvulling in het verlengde daarvan omdat het iets heel essentieels benadrukt. Het zijn allemaal zaken die mensen wel eens uit het oog verliezen door het drukke en jachtige leven dat onze aandacht opeist. Vaak is een luisterend oor of een klein beetje hulp al genoeg om iemand op te beuren die in de put zit. En ik benadruk dat Iedereen hier welkom is. En buiten deze kunstwerken is deze kerk zelf ook een prachtige locatie die het bezichtigen waard is,” besluit hij.  

Voor bezichtiging van deze expositie is de kerk is open op zondag 12 juni, zaterdag 18 juni, zondag 19 juni, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni, steeds van 13-16 uur. 

advertentie
advertentie