In de Mariakapellen bij de katholieke kerken, zoals deze in Wijk bij Duurstede, komen mensen met allerlei achtergronden en gedachten, 31 mei wordt er samen over Maria doorgedacht.
In de Mariakapellen bij de katholieke kerken, zoals deze in Wijk bij Duurstede, komen mensen met allerlei achtergronden en gedachten, 31 mei wordt er samen over Maria doorgedacht. Kees Slijkerman

Kerken bijeen rond Maria

17 mei 2022 om 10:35 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 31 mei is Marcel Sarot, hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg te gast in de Open Hof. Hij is rooms-katholiek, diaken te Leersum, en houdt een verhaal over het boek Maria, icoon van genade van de protestantse theoloog Arnold Huijgen. Diens boek over de moeder van Jezus, dat het theologisch boek van het jaar 2021 werd, trok de aandacht van het Beraad van Kerken, dat nu deze bezinningsavond organiseert voor mensen binnen en buiten de kerken. 

Op de inleiding van Marcel Sarot volgen enkele korte reacties vanuit andere kerken, onder wie ds. Marien Middelkoop (Hervormde Gemeente), ds. Jan Offringa (Protestantse Gemeente) en voorganger Bart van Nes (Baptisten Gemeente). Aansluitend is de zaal aan de beurt met haar reacties en vragen. 

Gespreksleiding: Kees Slijkereman (Katholieke Geloofsgemeenschap). Tijd: 20.00 – 21.30 uur, toegang is gratis. Locatie: De Open Hof, Kerkstraatje 4, Wijk bij Duurstede

Info: Kees Slijkerman, b29@stucom.nl, tel. 0343-576 946 en Jan Offringa, tel. 06 4989 4905

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie