De Weldoeners try-out / Illustere Figuren in Huizum 22 april 2022
De Weldoeners try-out / Illustere Figuren in Huizum 22 april 2022 Nienke Maat

Actueel theater in de kerk: De weldoener

10 mei 2022 om 11:50 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het boek Bonifatius in Dorestad van Luit van der Tuuk e.a. vormde een belangrijke inspiratiebron voor het theatercollectief Illustere Figuren uit Friesland om de theatrale talkshow De Weldoener te maken. Die voeren ze vrijdagavond om 20.00 uur in de Grote Kerk te Wijk bij Duurstede op.

De première was 6 mei in Leeuwarden. Op die dag hebben ze ook twee levendige podcasts online geplaatst, waarin de conservator van Museum Dorestad als eerste aan het woord komt om te vertellen wat voor iemand Bonifatius was.

De groep jonge professionele acteurs arriveert al om 12.00 uur om de kerkruimte in te richten. In de voorstelling stellen ze met humor en ernst actuele vragen aan de orde en vergelijk hoofdrolspeler Tim Verbeek zich met de standvastigheid van Bonifatius, een historisch figuur met een vlaag van mysterie om zich heen (hoe stierf hij nou echt?). Zijn bekeringsmissies getuigen van daadkracht in een tijd waarin het niet makkelijk was om mensen te bereiken. Maar was het wel zo’n held?

Toegangskaarten zijn (€ 12,50) online te koop via www.illusterefiguren.nl. Kaarten die over zijn worden op de avond zelf bij de ingang nog verkocht.

De Weldoeners try-out / Illustere Figuren in Huizum 22 april 2022
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie