De initiatiefnemers Pol van Loock, Erick Schoenmakers en Margreet Feenstra
De initiatiefnemers Pol van Loock, Erick Schoenmakers en Margreet Feenstra Theatertoeren bij de Boeren

Theatertoeren bij de Boeren: save the date

Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE / HOUTEN  Toneelliefhebbers opgelet! Op zaterdag 10 september organiseren enkele inwoners van het buurtschap Den Oord een dag vol theater. Van 10 minute play tot avondvullende voorstelling, van improvisatietoneel tot zang. Alles is te zien op een van de zeven locaties die gastvrije boeren en buitenlui hiervoor ter beschikking stellen. De organisatoren vertellen graag wat ze van plan zijn.  

Drie inwoners van het buurtschap Den Oord, op de grens van Houten en Wijk bij Duurstede, organiseren Theatertoeren Bij De Boeren: Pol van Loock, Erick Schoenmakers en Margreet Feenstra. Doel van de dag is om inwoners uit de wijde omgeving de gelegenheid te bieden om mooie voorstellingen te zien van (semi) professionele acteurs. Van 10 minute play tot avondvullend stuk, van improvisatietoneel tot zang. De landelijke omgeving zal ongetwijfeld bijdragen aan het vrolijke en inspirerende festivalgevoel waar de organisatie naar streeft. 

MOOI PODIUM BIEDEN Het initiatief voor deze dag komt van Margreet Feenstra, zelf fervent toneelbeoefenaar en auteur van een boek over improvisatietheater. ,,Ik heb onlangs een theateropleiding gevolgd aan de Meisner Toneelacademie. Daar heb ik veel goede spelers leren kennen. Het lijkt me fantastisch om hen een podium te kunnen bieden voor de voorstellingen die ze onlangs hebben gemaakt. Daarnaast ken ik veel mensen in het improvisatietoneel en andere podiumkunstenaars. Wat is mooier dan die allemaal bij elkaar brengen in de landelijke omgeving waar we wonen?”

SERIEUS PLAN Op een onbewaakt moment vroeg Feenstra haar man Erick Schoenmakers en buurtbewoner Pol van Loock of ze er misschien voor voelden om samen ‘iets’ te organiseren in buurtschap Den Oord. Dat wilden ze wel. En zo groeide dit ‘iets’ in een paar weken tijd uit tot een serieus plan voor Theatertoeren Bij De Boeren. Weer een maand verder blijken vijf boeren en buitenlui op het eiland tussen de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal bereid om in totaal zeven locaties ter beschikking te stellen. Ook blijken al meer dan twintig acteurs zin te hebben om hier te komen optreden en al twaalf vrijwilligers willen komen helpen op de dag zelf. Deze aantallen zijn nog groeiende.

LAAGDREMPELIG De acteurs spelen om niet, de boeren stellen gratis hun locaties ter beschikking, de organisatie bestaat uit vrijwilligers: dit alles om straks veel mensen te kunnen laten genieten van interessante optredens. Na afloop kunnen bezoekers naar draagkracht een vrijwillige bijdrage in de collectebus doen. Ook de verkoop van drankjes en hapjes moet voor inkomsten zorgen om het geheel te kunnen financieren. ,,We zijn nu bezig met de aanvraag van een vergunning respectievelijk het doen van een melding bij de gemeente, het aanvragen van subsidie en het vinden van sponsoren. De komende maanden zijn wij wel van de straat. Maar het wordt vast een onvergetelijke dag voor iedereen. En dat is waar we het voor doen”, aldus Schoenmakers. 

advertentie