Oud-postcommandant John Naber voorziet Michiel Bult van de versierselen
Oud-postcommandant John Naber voorziet Michiel Bult van de versierselen Ali van Vemde

John Naber geeft commando brandweer post Wijk bij Duurstede over aan Michiel Bult

9 maart 2022 om 10:27 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Na 16 jaar heeft postcommandant John Naber het commando overgedragen aan Michiel Bult. Tijdens een feestelijke, officiële bijeenkomst gaf Naber de brandweerstaf, die 167 jaar oud is, terug aan burgemeester Iris Meerts. Zij bedankte de postcommandant namens het gemeentebestuur en de Wijkse samenleving voor zijn enorme inzet. Hierna droeg zij de brandweerstaf over aan de nieuwe postcommandant, Michiel Bult.

door Ali van Vemde

Na het officiële deel volgde er nog een aantal toespraken. Naber volgde op 15 april 2006 postcommandant Rijk van den Dikkerberg op. „Dit werk heb ik met veel liefde en passie gedaan.” Hij bedankte zijn gezin en liet weten trots te zijn op alle vrijwilligers. Bij de brandweerpost blijft hij nog twee jaar betrokken, ook als vice-voorzitter van de ondernemingsraad.

Michiel Bult is sinds 2005 actief bij de brandweer en sinds 2014 bij het korps Wijk bij Duurstede. Hij roemde de enorme bak aan kennis en ervaring van Naber. „Zijn onvoorwaardelijke kameraadschap en juiste karakter hebben gezorgd dat hij echt een vader was van de post. Altijd stond hij klaar voor zijn mannen.” Bult ziet het als een goede basis om zo door te gaan. „Hier overheerst het teamgevoel. Ik heb zin in deze rol.”

John Naber geeft de brandweerstaf terug aan burgemeester Iris Meerts
Burgemeester Iris Meerts draagt de brandweerstaf over aan de nieuwe postcommandant Michiel Bult
Cadeau van de brandweerpost voor John Naber
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie