Vind de gouden wikkel in het BoekStartkoffertje
Vind de gouden wikkel in het BoekStartkoffertje Bibliotheek Z-O-U-T

BoekStart Gouden Wikkelactie

7 augustus 2020 om 10:40 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het programma BoekStart bestaat al sinds 2008. Ruim 500.000 baby’s ontvingen een BoekStartkoffertje via hun bibliotheek. Om dit succes te vieren lanceert BoekStart de Gouden Wikkelactie, waarbij vinders van een gouden wikkel een mooi prijzenpakket ontvangen.

De Gouden Wikkelactie vindt de komende maand plaats in de gemeente Wijk bij Duurstede. Wie in de actieperiode, 17 augustus tot en met 15 september, zijn of haar baby lid maakt van de bibliotheek Z-O-U-T, en in het BoekStartkoffertje een gouden wikkel vindt, ontvangt een leuk verrassingspakket.

BOEKSTART Kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Voorlezen versterkt bovendien de band met je baby. Vanuit deze gedachten is BoekStart ontstaan, een programma waarin kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken kunnen genieten. Vanaf het moment dat een kind drie maanden is, kun je samen al ‘speellezen’ (plaatjes kijken, praten en zingen).

GRATIS KOFFERTJE Heb jij van de gemeente onlangs een BoekStartbrief ontvangen kom dan tijdens de service-uren naar de Bibliotheek om je gratis koffertje op te halen. Je baby wordt ingeschreven als lid van de Bibliotheek Z-O-U-T. Tot de leeftijd van 18 jaar is een lidmaatschap van de Bibliotheek voor kinderen gratis. Zo kunnen ouders en kinderen gebruikmaken van de hele collectie materialen in de Bibliotheek. De medewerkers in de Bibliotheek geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes. Wist je dat we ook een hele collectie bad- en knisperboekjes hebben?

Binnen het BoekStartprogramma werken de Bibliotheek Z-O-U-T, de gemeente Wijk bij Duurstede en de GGD samen aan het voorkomen van taalachterstanden en het bevorderen van voorleesplezier.

De Bibliotheek Z-O-U-T heeft 3 locaties in de gemeente Wijk bij Duurstede. Bibliotheek Wijk bij Duurstede - Karel de Grotestraat 30, telefoonnummer 0343 572288, bibliotheek Cothen - Burgemeester van Beeck Calkoenstraat 27 en Bibliotheek Langbroek– Prinsenplein 3. Meer informatie vind u op de website bibliotheekzout.nl Voor actueel nieuws en leestips Twitter en Facebook.

advertentie
advertentie