Afbeelding
..

Oproep inzameling hulpmiddelen!

24 maart 2020 om 10:30 Overig Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE Burgemeester Iris Meerts vraagt de inwoners van gemeente Wijk bij Duurstede om spullen in te zamelen voor de zorg. Er zijn twee plekken in de gemeente waar de spullen ingeleverd kunnen worden: de brandweerkazerne aan de Hordenweg en de huisartsenpraktijk in Langbroek. 

Het gaat speciaal om:

- mondkapjes (Kwaliteit FFP1, FFP2 en FFP3)

- spatbrillen

- schorten met lange mouwen (voorkeur) of korte mouwen

- lange handschoenen

- wegwerpoveralls.

Heeft u hulpmiddelen liggen, die u kunt missen?

Vooral agrariërs en pluimveehouders gebruiken deze producten veel. Maar misschien heeft u thuis, in uw schuur of op zolder ook nog hulpmiddelen liggen.
Zijn de hulpmiddelen -vanwege de hygiëne- in een gesloten verpakking (dus niet gebruikt)? Levert u dan in wat u kunt missen. Onze helden in de zorg zijn u er enorm dankbaar voor!

INZAMELING De inzameling start maandag 23 maart, inleveren kan op 2 plekken:

-  Brandweerkazerne Wijk bij Duurstede, Hordenweg 4. Hier kunt u de hele week door, dag en nacht, uw hulpmiddelen in een afgesloten rolcontainer stoppen. Deze staat onder het afdak aan de voorkant van het gebouw. 

-  De huisartsenpraktijk in Langbroek, Brink 11. Hier kunt u doordeweeks van 08:00 uur tot 17:00 uur uw hulpmiddelen afgeven. Tussen 12:30 uur – 13:00 uur zit de voordeur op slot. Dan kunt u aanbellen voor het inleveren van spullen.

Houdt u bij het inleveren 1,5 meter afstand van elkaar.

Alle ingezamelde hulpmiddelen gaan naar de VeiligheidsRegio Utrecht (VRU). De VRU verdeelt daarna de hulpmiddelen onder de ziekenhuizen, huisartsenpraktijken, thuiszorg en andere zorgpunten, waar de nood het hoogst is. 
 

advertentie
advertentie