Heel veel vrijwilligers helpen mee
Heel veel vrijwilligers helpen mee Natuurspeelweide Cothen

Natuurspeelweide gaat steeds meer leven

23 maart 2020 om 07:30 Overig

COTHEN Er is heel hard gewerkt de afgelopen maanden om op 6 juni de Natuurspeelweide te kunnen openen. Dan kunnen op woensdag 10 juni, tijdens de Buitenspeeldag, de kinderen lekker komen spelen. Of het door kan gaan is nog afwachten, maar de enthousiaste vrijwilligers zullen er alles aan doen. Helaas kon NL Doet niet doorgaan en ook de kalfjesdag bij Bossewaard Abrona gaat vanwege de corona crisis niet door. Hier zou een knutselactiviteit worden aangeboden om geld op te halen voor de klimboom.

Sesjèna is een van de vrijwilligers die vanaf het begin is betrokken bij de realisatie. Ze vertelt: „In januari hebben we samen met de Bossewaard Abrona een samenwerkingsovereenkomst getekend. In februari is er een kuil gegraven waar de zandbak en waterpomp komen. We hebben van Lekhaven Bouwstoffen zand gekregen. Ook is er een heuvel met glijbaan en een tunnel gemaakt. De tunnel hebben we van Vernooy gekregen." In februari zijn er vrijwilligers druk geweest met het snoeien van de wilgen aan de Langbroeker Wetering. En ook nog aan de Ameronger Wetering en het Kromme Rijnpad. „Met dank aan Peter Heijnis en de knotwerkgroep van de Vereniging Natuur en Milieu voor het zaagwerk. In maart zijn we onder leiding van Ruud Waltman aan de slag gegaan met het bouwen van een grote wilgen hut, wilgentunnel, wilgen hek van 30 meter en nog een kleinere wilgen hut."

BRUGGETJE Door de vele regen van afgelopen periode is het weiland behoorlijk nat en blubberig. Er staat zelfs een gedeelte onder water. Sesjèna vervolgt: „Maar zoals elk nadeel zijn voordeel heeft bouwen we een bruggetje waar de kinderen met hoge waterstand overheen kunnen klimmen. De kinderen van de vrijwilligers, die in maart ook kwamen helpen, gingen zelf al enthousiast aan de slag met het slepen van wilgentakken over het water en noemden dit een goede 'taktiek' : ) Ook werd er door de kinderen goed meegeholpen bij het uitzoeken van de juiste takken voor de wilgen hut."

IEDEREEN HELPT MEE „Het is mooi om te zien hoe de Natuurspeelweide steeds meer begint te leven en dat we vanuit allerlei hoeken steun en helpende handen krijgen, ".Ook de familie van de vrijwilligers helpen mee: iedereen wordt opgetrommeld om te helpen. Zo heeft de vrouw van Willem ter Horst, die in de beheergroep zit, voor alle vrijwilligers verse wafels gebakken en heeft Annemarie Scherpenzeel (de secretaresse) haar man, dochter en kleinkinderen meegenomen om te komen wilgen vlechten. Robert Schriek (de voorzitter is hovenier en we zijn heel blij met zijn connecties en inzicht in het inrichten van de Natuurspeelweide. Iedereen denkt mee en levert zijn/haar bijdrage.

WEBSITE „Wat ook leuk is dat we nu een website hebben, daar plaatsen we de laatste updates en kunnen mensen op de hoogte blijven. Neem vooral een kijkje op www.natuurspeelweidecothen.nl. Verder wordt er achter de schermen ook een hoop geregeld. Op financieel gebied zet Gilbert Wennekes (de penningmeester zich hier voor in samen met zijn vrouw Audrey." Op de website vind je ook een pagina 'over ons' waarin alle vrijwilligers van de kerngroep zich voorstellen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie