Felicitaties van oud-burgemeester Tjapko Poppens
Felicitaties van oud-burgemeester Tjapko Poppens Kuun Jenniskens

Drie burgemeesters in één jaar

31 december 2019 om 11:00 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Een roerig jaar! In april werd bekend dat burgemeester Tjapko Poppens, nog maar net begonnen aan zijn tweede termijn van zes jaar in Wijk, op 28 mei in Amstelveen zou worden geïnstalleerd als burgemeester.

Ali van Vemde

Uit de reacties bleek dat Poppens zeer gewaardeerd is als burgemeester. Zijn collega's noemen hem een kundige, gemotiveerde en fijne collega. Zijn keuze om Wijk te verruilen voor Amstelveen komt dan ook niet voor iedereen als een verrassing. Er is veel waardering voor zijn harde werken en tomeloze inzet. Eind mei neemt hij afscheid van de Wijkse bevolking.

WAARNEMEND BURGEMEESTER Tot er een nieuwe burgemeester is gevonden wordt Albertine van Vliet-Kuiper op 28 mei beëdigd door commissaris van de Koning Hans Oosters. Begin juni begint ze met haar werkzaamheden voor de gemeente. In korte tijd weet ook zij zich geliefd te maken bij de inwoners door haar interesse en warme belangstelling.

SOLLICITATIES Op de vacature voor een burgemeester voor Wijk bij Duurstede reageren 34 kandidaten. 21 vrouwen en 13 mannen, waarvan 16 kandidaten ervaring hebben in het openbaar bestuur. De keuze valt op de 46-jarige Iris Meerts (PvdA) uit Rotterdam. Bestuurlijk gezien deed ze ervaring op als lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland, ze zat in het onderwijs, werkte bij het Philharmonisch orkest Rotterdam en deed vrijwilligerswerk. In een gesprek met politiek verslaggever Kuun Jenniskens laat ze weten een 'burgemeester van samen' te zijn. Ze hoopt opgenomen te worden in de gemeenschap en daar het verschil kan maken.

WARM WELKOM Op maandag 16 december was het zo ver. In een overvol Huis van de Gemeente sprak Iris Meerts de verklaring en belofte uit tegenover de commissaris van de Koning. Er waren toespraken, een gedicht van fractievoorzitter Rob Willems en stadsdichter André van Zwieten nam haar mee in de geheimen van de Waikse taal. Daarna volgde de installatiespeech van Iris Meerts. En nu aan de slag!

advertentie
advertentie