Wendy Torbijn
Wendy Torbijn Ankie Meutgeert Fotografie
column

Koop lokaal, het mag weer!!

9 juni 2021 om 07:29 Opinie Raadspraat

Lange adem, dat is wat uw lokale ondernemers nodig hebben gehad en doorzettingsvermogen om de corona crisis te overleven. Zowel op financieel als op persoonlijk vlak hebben ook uw lokale ondernemers het hard voor de kiezen gehad, maar gelukkig kan ik ook zeggen dat nu het einde in zicht lijkt van de beperkingen. Het vaccineren gaat eindelijk de goede kant op en de cijfers worden positiever. Maar we zijn er nog niet en het blijft pittig voor ondernemers om het hoofd boven water te houden. Daarom wil ik u namens onze lokale ondernemers vragen, voeg nú de daad bij het woord en KOOP LOKAAL!

Vooral kleine ondernemers zijn hard getroffen door de crisis. Ze zijn genoodzaakt geweest om personeel te ontslaan, terwijl ook deze medewerkers een inkomen nodig hebben voor hun levensonderhoud. Gelukkig leven we in een land waar wij veel sociale voorzieningen hebben. Er is meer afgezien dan aan de oppervlakte te zien is. De vraag is ook hoe de steunmaatregelen terugbetaald moeten worden. Vroeg of laat zal de belastingdienst weer voor de deur staan.

Wanneer je door de Peperstraat loopt is wel duidelijk dat het winkelbestand steeds verder terugloopt. Cothen waar het ‘Vosje’ omgebouwd word tot woningen en er niets voor terugkomt, hoeveel is er verdwenen ook voor de coronacrisis. Het mooie van deze middenstanders in de kernen van onze Gemeente, is dat ze ook een sociale functie hebben. Juist dat dreigt door de Coronacrisis nog sneller te verdwijnen. Het gemak van lekker dichtbij, het persoonlijk contact, helaas. Maar u kunt daar wat aan doen, als inwoner kunt u de lokale middenstand steunen, zoals ook de lokale middenstand decennialang verenigingsleven en evenementen heeft gesteund. BurgerBelangen pleit er daarnaast ook voor om het gemeentelijkbeleid aan te passen en verder te versoepelen om de levendigheid te behouden.

Zoals sommige misschien weten ben ik zelf ook een ondernemer binnen het mooie vak van de horeca. Ik ervaar zelf ook wat er is ingeleverd in anderhalf jaar, maar ook dat het fijn is dat we hebben kunnen rekenen op onze solidaire medeburgers, met afhaal- en bezorgmenu’s. Voor de meeste middenstanders is het de komende periode echter van groot belang om weer een beetje te herstellen. Dus roep ik u op “koop lokaal en ondersteun de lokale middenstand”.

Wendy Torbijn, raadslid BurgerBelangen.

advertentie
advertentie