Bianca Bode
Bianca Bode BurgerBelangen
column

BurgerBelangen nu nog leuker!

17 februari 2021 om 07:45 Opinie Raadspraat

Mijn naam is Bianca Bode en sinds het begin van deze maand ben ik de nieuwe partijvoorzitter van BurgerBelangen. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam als zelfstandig technisch analist en houd ik me voornamelijk bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van IT-systemen bij grote bedrijven als banken en verzekeraars. Ik woon in Wijk bij Duurstede en ben hier opgegroeid in de tijd dat Kwalitaria nog ‘t Wagentje heette, de Horden nog gebouwd moest worden, het Revius altijd 10km fietsen betekende en de -onlangs met de grond gelijk gemaakte- Kronkel een florerend jeugd- en jongerenwerk huisvestte, waar ik vrijwilliger was en later stage liep. 

Mijn politieke interesse is de laatste jaren gegroeid tot een punt waarop ik er niet langer vanaf de zijlijn (of een willekeurig sociaal medium) iets van wil vinden. De druk vanuit Den Haag op lokale besturen is enorm en dat zorgt voor een hoop wrijving. Ook in onze gemeente. De democratie die we met z’n allen zo hoog in het vaandel hebben staan, lijkt steeds vaker geweld te worden aangedaan. 

Thema’s als huisvesting, sociaal domein en de, onmogelijk te missen, energietransitie zorgen bij een groot deel van de inwoners voor ontevredenheid. Een gevoel niet gehoord te worden, waarbij velen allang politiek zijn afgehaakt met de teleurgestelde conclusie ‘ze doen toch wel wat ze willen’. Het vertrouwen is weg. 

BurgerBelangen is al bijna 50 jaar dé onafhankelijke, lokale partij. Dat is fijn, want daardoor wordt ónze agenda niet beïnvloed door het beleid van grote landelijke partijen. De focus kan dus volledig op het belang van de inwoners, en alleen daar. 

Het komende jaar werken we toe naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Zodat we een goed programma en een mooie kieslijst kunnen neerzetten. Want dat ‘ze doen toch wel wat ze willen’, dáár willen we graag vanaf.

En hoe maakt dit alles het dan nog leuker? Nou, niet direct, het wordt vooral hard werken en daar kunnen we jouw hulp prima bij gebruiken. Dus....doe je mee?

Groet, Bianca. 

partijvoorzitter Burgerbelangen

Kijk voor meer info op https://burgerbelangen.nl of volg ons op Facebook. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie