Willem Rijnboutt
Willem Rijnboutt DuurzaamWijk
column

Meerderheid raad gooit mindervaliden voor de bus

10 februari 2021 om 07:40 Opinie Raadspraat

Zonder enige inhoudelijke discussie, zelfs zonder enige vraag over de ingediende amendementen op de APV hebben PCG, GroenLinks en BurgerBelangen tijdens de raadsvergadering van 15 december jl. mindervaliden, slechtzienden en schooljeugd elke mogelijkheid ontnomen om veilig gebruik te maken van alle wandel en fietspaden.

Naast het gegeven dat blinden en slechtzienden vaak thuis komen met hondenpoep aan hun schoenen (dat zie je niet, dat ruik je enkel als je thuiskomt) wordt er niets gedaan aan hun veiligheid. Zolang er maar 1,5 meter overblijft van wandel- en fietspaden mogen eigenaren zonder enig bezwaar hun heggen, hagen, bomen en struiken over wandel en fietspaden laten groeien. Als burgers daar problemen mee ondervinden dan moeten ze zelf maar de snoeischaar hanteren, ze mogen dan zelf snoeien en zelf de rotzooi opruimen, de eigenaar hoeft niets en kan niet gedwongen worden. Dat die 1,5 meter vaak niet beschikbaar is door straatmeubilair zoals lantaarnpalen, bewegwijzering en geparkeerde auto’s stoort hen blijkbaar niet. Dat vaak gebruik gemaakt moet worden van fiets- of rijbaan omdat wandel- en fietspaden vaak niet veilig toegankelijk zijn deert hen niet. Nu zelfs blijkt dat bij escalerende situaties de gemeente op kosten van de burgers commerciële bedrijven opdracht geeft om incidenteel bij particulieren te snoeien zijn zij niet bereid om handhavende middelen te steunen.

Mocht u dus de komende tijd bijkans uw nek breken over omhoog komende wortels die stoepen onbegaanbaar maken of zwiepende takken in uw gezicht krijgt tijdens wandelen of fietsen bedank dan PCG, GL en BB voor hun bijdrage aan de veiligheid van wandelaars en fietsers om maar te zwijgen over de minder validen die dubbel geraakt worden door deze partijen.

Toch ook een positief bericht, eigenaren van kampeermiddelen mogen hun caravan of camper nu ongestraft het gehele jaar op eigen terrein stallen zolang ze maar geen hinder veroorzaken voor de buren. De 3 dagen regel is opgeheven waarmee de dure winterstallingen nu veelal overbodig worden.

Willem Rijnboutt, DuurzaamWijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie