Speuren naar waterbeestjes
Speuren naar waterbeestjes Ali van Vemde

Giga Groene Speurtocht, kinderboekenweek in de natuur

11 oktober 2022 om 10:00 Onderwijs

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is kinderboekenweek en het thema dit jaar is Giga Groen. Voor natuurpedagoog Sesjèna Arlar en natuurwijzer Ruud Waltman van Natuur en kids de uitgelezen gelegenheid om kinderen van de Wijkse basisscholen in contact te brengen met de natuur. Dat gebeurde op donderdag 6 en vrijdag 7 oktober. Leerlingen van De Wegwijzer en De Horn gingen op ontdekkingsreis.

door Ali van Vemde

De kinderen werden ontvangen in de Heemtuin. Gewapend met visnetjes gingen zij op zoek naar verschillende waterbeestjes en alles wat je verder tegenkomt in de waterpoel. Nadat ze iets hadden gevangen, kon op een kaart worden opgezocht wat voor dier het was. Zodra dat was voltooid gingen de diertjes weer de poel in. In de kruidentuin ging het vooral om reuk en smaak. Wat kun je eten en is het ook lekker? Heel verrassend waren de bloemblaadjes die gegeten konden worden. Maar dat was nog niet alles. Off road de natuur ervaren is iets heel anders. Via een sluiproute werd een avontuurlijke route gevolgd over takken en door struiken.

KASTEELBOS Nadat het programma bij de Heemtuin was voltooid gingen de kinderen naar het kasteelbos. Hier werd de groep verbonden door een spel waarbij heel goed geluisterd moest worden. Er is gespeurd naar schatten uit de natuur en de fantasie kon ruimschoots worden gebruikt om een magische natuurmandela achter te laten in het bos.

NATUUR EN KIDS Met hun enorme schat aan ervaring willen Sesjèna en Ruud zoveel mogelijk kinderen kennis laten maken met de natuur. Of het nu via een speurtocht is, een ontdekkingsreis in de natuur of bij het opstarten van een moestuin op school. Natuurworkshops waar leerkrachten vaak geen tijd voor hebben of niet voldoende kennis hebben over de natuur en natuureducatie. Juist in deze tijd is het zo belangrijk dat kinderen zich bewust worden van de natuur. Door een diepere verbinding met de natuur te krijgen zal er ook beter voor worden gezorgd.

Op zoek naar informatie over de vele mogelijkheden, kijk dan op natuurenkids.nl

Wat hebben we gevangen?
Ruiken en proeven inde kruidentuin
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie