Afbeelding
Ali van Vemde

Bestemmingsplan Herontwikkeling Hoogstraat, De Heul en Langbroekseweg aangeboden aan gemeenteraad

4 maart 2022 om 15:00 Nieuwbouw

WIJK BIJ DUURSTEDE Het college heeft op 1 maart 2022 besloten om het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van de Hoogstraat, De Heul en Langbroekseweg ter vaststelling aan de gemeenteraad te sturen. Als zij akkoord gaat, zullen er op drie plekken in Wijk bij Duurstede ontwikkelingen mogelijk worden. 

Aan de Hoogstraat zal de huidige supermarkt Lidl verdwijnen. Daar wordt het mogelijk om 10 woningen te realiseren of een tandartspraktijk, apotheek of kinderdagverblijf. Daar is behoefte aan en bovendien wordt het verkeer en parkeren dan minder. Het buurtwinkelcentrum De Heul wordt versterkt met de komst van de Lidl. Daarnaast worden er 104 appartementen gerealiseerd. De Jumbo supermarkt zal hier weggaan en bij de bestaande vestiging aan de Langbroekseweg komen die hierdoor wordt uitgebreid.

INGEWIKKELDE SCHUIF Projectwethouder Hans Buijtelaar is blij met deze stap: ,,Er is jaren hard gewerkt aan het mogelijk maken van deze ingewikkelde schuif van de bestaande supermarkten en herontwikkeling van deze locaties. Nu de puzzel is gelegd kan er op De Heul een mooi winkelcentrum worden gerealiseerd dat helemaal bij de tijd is. Daarnaast komen er op deze plek ook nog eens 104 woningen bij. Dat is zeer gewenst, gezien de huidige krapte op de huizenmarkt. Een mooie opsteker voor de winkeliers en onze inwoners die op zoek zijn naar een appartement.”

GOEDE SAMENWERKING Het plan voor De Heul is in zes bijeenkomsten met omwonenden en winkeliers verder uitgewerkt. Nu ligt er een plan dat de meedenkgroep breed steunt. Buijtelaar: ,,Met het goede gesprek in zo’n groep zijn we als gemeente heel blij. Fijn om elkaar te vinden in een ontwikkeling die niet alleen goed is voor heel Wijk bij Duurstede. Deze is ook goed voor de direct betrokken ondernemers en omwonenden. We organiseerden begin dit jaar nog vier informatiebijeenkomsten. Hierin gaven we uitleg over het ontwerp van het bestemmingsplan. Deze bijeenkomsten die in een goede sfeer verliepen, werden goed bezocht. Voor de locatie Hoogstraat komt ook een meedenkgroep met omwonenden. Dat gebeurt rond het moment dat de bouw in De Heul start.”

VOLGENDE STAPPEN
Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld, kunnen ook de omgevingsvergunningen verleend worden. Die zijn voor de bouw nodig. Lidl en Jumbo werken hun bouwplannen nu verder technisch uit. Daarna kunnen die omgevingsvergunningen worden aangevraagd. Als alles erg meezit, kan begin 2023 gestart worden in De Heul en aan de Langbroekseweg. Wel kan een vertraging van ongeveer een jaar ontstaan. Dat is het geval als een onteigening nodig is of ergens beroep tegen wordt ingesteld, aldus de wethouder.

advertentie
advertentie