Op 5 november is het landelijke Natuurwerkdag
Op 5 november is het landelijke Natuurwerkdag VNMW/IVN

Kom mee wilgen knotten op de Natuurwerkdag op zaterdag 5 november

22 oktober 2022 om 15:15 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Al 20 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten vrijwilligers zich in voor natuur en landschap.

Op zaterdag 5 november organiseert de Vereniging Natuur en Milieu/IVN Wijk bij Duurstede een natuurwerkdag op Het Lange Broek, Gooijerdijk 7A, 3947 NA Langbroek. Daar staat een lange rij wilgen die geknot moeten worden.

Op de natuurwerkdag wordt iedereen uitgenodigd daar samen met de werkgroep landschapsbeheer wilgen te gaan knotten. De ontvangst is om 9:30 met koffie en thee. Om 10:00 uur beginnen de werkzaamheden. Om 12:00 uur wordt voor een lunch gezorgd, waarna er nog tot 15:00 uur wordt gewerkt. Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt. Zorg voor stevige kleding en schoenen of laarzen. Alle gereedschap is op de locatie beschikbaar. Aanmelden via www.natuurwerkdag.nl/klus/knotten-aan-de-gooijerdijk-langbroek/2022-11-05

De werkgroep landschapsbeheer werkt de hele winter 1 x in de twee of drie weken op zaterdagochtend en voor de liefhebbers regelmatig ook door de weeks. Als je tijdens de Natuurwerkdag de smaak te pakken krijgt en mee wilt doen met die knotploeg, laat het dan weten aan de organisatoren ter plaatse of via info@vnmw.nl.

Help je mee?
advertentie
advertentie