Mensen maken Wijk bij Duurstede > diervriendelijker > door Wouter
Mensen maken Wijk bij Duurstede > diervriendelijker > door Wouter Natuurlijk heel leuk

Gezocht: weekendbeheerders voor kinderboerderij

2 november 2021 om 11:50 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Kinderboerderij De Vliert is op zoek naar mensen die in het weekend de dieren verzorgen en de bezoekers ontvangen. Zonder deze vrijwilligers zou de kinderboerderij namelijk in de weekenden gesloten zijn. Dus als je het leuk vindt om 4 dagen in het jaar samen met je (klein)kinderen de dieren eten te geven, meld je dan aan als vrijwilliger bij de kinderboerderij. 

,,Waarom ik weekendbeheerder ben geworden bij de kinderboerderij? Omdat ik dan geen huisdieren hoef te nemen. Hahaha. Het was een goed argument voor thuis, maar het is gewoon heel erg leuk om af en toe ‘baas’ van de kinderboerderij te zijn. Mijn kinderen gaan er altijd graag spelen. Om iets terug te doen heb ik me aangemeld als vrijwilliger. En wat is er mooier dan de kinderen te zien genieten van het voeren en verzorgen van de dieren. En dan heb ik het niet alleen over mijn eigen kinderen, maar kinderen in het algemeen. Vooral het voorjaar is een mooie periode waarin o.a. de lammetjes geboren worden. Dit kunnen we allemaal van dichtbij mee maken.

Een dag op de kinderboerderij is een dag ontspanning voor ons. Even weg uit de dagelijkse sleur en samen met de kinderen ervoor zorgen dat zowel de dieren als de bezoekers het naar hun zin hebben! Geit Guus is onze favoriet op de kinderboerderij. Maar de paarden zijn tegenwoordig ook populair.

Als ‘baas’ van de kinderboerderij ben je op jouw werkdag ook verantwoordelijk voor de ontvangst van de bezoekers. Ik probeer het voor iedereen een leuk uitstapje te maken en hen te enthousiasmeren voor de kinderboerderij en het vrijwilligerswerk. Het mooie daarvan is dat je iets terug doet voor de gemeenschap, je leert nieuwe mensen kennen en het is bovenal gewoon erg leuk om de dieren te verzorgen!”

Wat houdt het weekendbeheer bij de kinderboerderij in?

Welke taken hebben vrijwilligers bij de kinderboerderij?
Als vrijwilliger ben je verantwoordelijk voor het openen en sluiten van de kinderboerderij, het 2x per dag voeren van de dieren en het aanspreekpunt gedurende de dag. Verder zorg je aan het einde van de dag dat alles netjes is opgeruimd en schoongemaakt.

Hoeveel tijd kost dit iemand per maand of kwartaal?
In basis is het de afspraak dat je per kwartaal 1 dag (zaterdag of zondag) wordt ingeroosterd. Een dag duurt van 11:00 uur tot 17:00 uur en tussen de middag wordt de boerderij een uur gesloten al zie je vaak dat vrijwilligers (vooral bij mooi weer) ook tussen de middag open blijven. Maximaal kost het je dus 6 uur per kwartaal.

Heeft iemand bepaalde vaardigheid of ervaring nodig voor het vrijwilligerswerk?
Er worden geen speciale eisen gesteld aan het worden van vrijwilliger. Liefde voor dieren en gezond verstand is voldoende. Verder is er in de keuken een map aanwezig waarin alles staat omschreven en ligt er bij het voer een instructie hoe de dieren gevoerd moeten worden.

Vinden jouw (klein)kinderen het ook leuk als jij ‘baas’ van de kinderboerderij zou zijnMeld je dan aan als weekendbeheerder via kinderboerderij@dit-is-het.nl 

advertentie
advertentie