Een hele middag genieten van blaasmuziek op Kasteel Duurstede
Een hele middag genieten van blaasmuziek op Kasteel Duurstede Stichting Kasteel Cultureel

Terugkeer van de Dag van de Blaasmuziek

Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zondag 3 juli keert de Dag van de blaasmuziek weer terug op de binnenplaats van Kasteel Duurstede. De coronapandemie zorgde ervoor dat het evenement twee jaar lang geen doorgang kon vinden, maar nu is de dertiende editie weer terug op de vertrouwde locatie. Het programma kent een diversiteit aan blaasensembles die een optreden verzorgen op de binnenplaats van Kasteel Duurstede verdeeld over twee podia: de muziektent en bij de kasteelmuur.

Veel bekende orkesten hebben ook nu weer de weg teruggevonden naar het kasteel. De verenigingen uit de gemeente Wijk bij Duurstede: St. Anthony Pipes, Concordia Wijk bij Duurstede en Excelsior Cothen zijn weer present. Ook andere vaste gasten als KNA Houten en VSK Ankeveen geven acte de présence. Nieuw dit jaar is een blaasensemble: de klarinetsectie uit de muziekvereniging Kunst en Vriendschap uit Maurik.

De aanvang van de dag van de blaasmuziek is om 12.30 uur, tot 17.00 uur is er doorlopend een optreden van blaasorkesten en ensembles.

De toegang is gratis. Kijk ook op www.kasteelcultureel.org of www.facebook.com/kasteelcultureel

advertentie
advertentie