Choral Evensong stream style
Choral Evensong stream style scgk

Choral Evensong 'stream style'

3 juni 2020 om 08:18 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE Choral Evensong ‘stream style’ zondag 7 juni, 16:00 uur Live stream. De Grote Kerk met onbeperkt bezoekers, lijken omstandigheden die nog ver van ons weg liggen… Inmiddels worden maatregelen van overheidswege versoepeld, maar waakzaamheid blijft geboden.

Specifiek op het terrein van koor- en gemeentezang in combinatie met bezoekers of juist online activiteiten, volgen al dan niet anekdotisch gebaseerde visies en meningen elkaar snel op. Er worden gelukkig ook in protocollen en richtlijnen heldere handvatten gegeven. Op grond van zowel het Protocol kerkdiensten en andere kerkelijke bijeenkomsten van de Protestantse Kerk Nederland, als de door Koornetwerk Nederland opgestelde protocollen, vinden wij een livestream van de Choral Evensong op 7 juni verantwoord.

De aanvankelijke invulling van de Choral Evensong met het Sint Joris Kamerkoor Amersfoort was al vroeg in de Corona-periode geannuleerd. In de zoektocht naar een alternatief is Capella Sine Vinculis o.l.v. Bea van der Kaaij in beeld gekomen. Niet in de laatste plaats omdat zij invulling kunnen geven in koorsamenstelling van verschillende grootte.

We gaan komende zondag (7 juni) samen met u liturgie vieren in een Choral Evensong met een vocaal ensemble in aangepaste, kleine bezetting. Omdat de kerk verder leeg is, kunnen we een opstelling kiezen – deels het Zuidelijk Transept – waarbij minder rekening gehouden hoeft te worden met de kwaliteit van de koorklank in het middenschip. Dat biedt de mogelijkheid van een heel ruime – bij de huidige omstandigheden passende – opstelling.

Na een concert en een Choral Evensong met een vocaal kwartet, gaan we nu dus de stap zetten naar een klein koor.

Wat is er zoal te horen? De invulling van de Choral Evensong wordt komende zondag een door-en-door Engelse! Als Introitus zal Hail Gladdening light van John Stainer klinken. Er klinken maar liefst twee Chants, Psalm 93 van C.T. South en Psalm 150 van Charles Villiers Stanford Daartussen hoort u Preces and Responses van Richard Ayleward. Verder zullen o.a. het schitterende Magnificat en het Nunc Dimittis (setting in F) van George Dyson te horen zijn. Als Anthem klinkt Blessed be the God and Father van Samuel Wesley. Eén van de drie Hymns is Praise my Soul the King of heaven.

Zoals gezegd zal Capella Sine Vinculis onder leiding van Bea van der Kaaij de ‘koorpartijen’ voor haar rekening nemen. Pim Schipper is de organist en Jan Offringa de liturg.

Volgt u de SCGK-website voor het (op de homepage) downloaden van een programmaboekje, deze zal één dezer dagen beschikbaar komen.

advertentie
advertentie