SCGK orgelconcert
SCGK orgelconcert SCGK

Live streamen gaat onverminderd door

24 mei 2020 om 10:04 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE De Corona maatregelen worden stap voor stap versoepeld. Toch moeten we nog steeds zeer waakzaam zijn en ook het samenkomen in de Grote Kerk behoort nog niet tot de mogelijkheden. We gaan dan ook door met onze concerten die we via live stream bij u thuis brengen.

Na onze laatste Choral Evensong, die wat betreft de audio kwaliteit teleurstellend was, kondigden we aan ons professioneel te laten adviseren over de benodigde audio-techniek. Dat gebeurde en we menen dat we ‘het lek gevonden hebben’ en op dit technisch vlak nu ‘in control zijn’.

SCGK TV | H E R K A N S I N G | Orgelconcert zaterdag 30 mei
Het extra geplande orgelconcert op 9 mei kon wegens ziekte niet doorgaan. Maar: op zaterdag 30 mei om 20:00 uur gaan we dat concert alsnog laten plaatsvinden. Een live stream van een orgelconcert waarbij drie organisten twee orgels laten horen. Sietze de Vries, Pim Schipper en Sander Booij bespelen zowel het Kiespenning-orgel uit 1617 als het Harrison & Harrison-orgel uit 1883 dat we eind vorig jaar in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede in gebruik namen.

Ook dit is een concert waarbij geen publiek in de kerk aanwezig is. Wel proberen we klank en beeld zo goed mogelijk bij u – waar u ook bent – te krijgen via een live stream.

WAT IS ER ZOAL TE HOREN Er zullen composities van Sweelinck, Buxtehude, en Rameau en daarnaast Stansford en Thalben-Ball te horen zijn. Er is veel plek voor improvisatie over Pinksteren-gerelateerde melodieën. Voor zowel de improvisaties als de geprogrammeerde literatuur geldt natuurlijk dat de rijkdom (en de unieke combinatie van instrumenten) van het orgelpark van de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede maximaal tot zijn recht komt.

Volgt u de SCGK-website voor het (op de homepage) downloaden van een programmaboekje, deze zal één dezer dagen beschikbaar komen.

advertentie
advertentie