Riky en Teo Gorter tonen het geschenk dat ze van Wethouder Jeroen Brouwer kregen.
Riky en Teo Gorter tonen het geschenk dat ze van Wethouder Jeroen Brouwer kregen. John Beringen

Riky Bisseling en Teo Gorter 50 jaar getrouwd - ,,Motorrijden blijft mijn grote passie”

26 maart 2024 om 12:59 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 8 maart jl. was het 50 jaar geleden dat Riky Bisseling en Teo Gorter in het huwelijk traden. ,,Ik was toen beroepsmilitair en woonde in Zaltbommel”, vertelt Teo. ,,Mijn slapie woonde in Wijk bij Duurstede en die had op een kwade dag de bus gemist. In paniek belde hij mij op waarop ik besloot om hem in Wijk bij Duurstede op te halen. En hij bleek de broer te zijn van Riky. De rest mag voor de hand liggen…” 

Nadat ze getrouwd waren, kwamen ze in Breukelen te wonen. ,,Ik was in het leger automonteur en trad in augustus 1974 toe tot de verkeerspolitie.” De eerste vier jaar was hij wijkagent om daarna bij de motorpolitie te dienen. ,,Nu was het wel zo dat ik uiteraard wisselende diensten had. Riky had heimwee naar Wijk bij Duurstede zodat we het als volgt aanpakten: In de weekeinden was ze bij mij in Breukelen en in doordeweeks was ze in Wijk bij Duurstede bij haar ouders. Alles bij elkaar heb ik met al die tochten wel een auto versleten”, grinnikt hij. Uiteindelijk kwamen ze in 1986 in Wijk bij Duurstede te wonen. Toen de kinderen wat groter waren, ging Riky bij Vitras werken.

MOTORAGENT

Als Teo terugdenkt aan zijn werkzame leven, lijken die jaren omgevlogen te zijn. ,,Het was geen saai werk”, laat hij weten. ,,Geen twee dagen waren het zelfde. Je maakt ook van alles mee; nare ongelukken, extreme overtreders die met schilderachtige smoesjes voor de dag kwamen, maar ook wel leuke dingen, hoor. Het was een prachtige tijd waar ik met veel plezier op terugkijk.” Die periode ligt nu lang achter hem, maar het motorrijden is altijd zijn passie gebleven. Op de vraag welk soort motor hij berijdt, reageert hij met: ,,Een BMW natuurlijk; het merk waar ik als politieagent altijd op gereden heb.” Het echtpaar geniet met volle teugen van het wonen en Wijk bij Duurstede en kreeg twee zoons en drie kleinzoons. Uit handen van wethouder Jeroen Brouwer, die het echtpaar kwam feliciteren met de bijzondere mijlpaal, mochten zij een gewaarmerkte kopie ontvangen van de oorspronkelijke trouwakte.

advertentie
advertentie