Lea en Arie Boogaard (vooraan links) met een gedeelte van de groep werkers.
Lea en Arie Boogaard (vooraan links) met een gedeelte van de groep werkers. John Beringen

Woonvoorziening De Wijkse Hof weer netjes geschilderd tijdens NLdoet

18 maart 2024 om 16:15 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Nederland stond vrijdag en zaterdag in het teken van ‘Nldoet’: dagen waarop vrijwilligers de handen uit de mouwen steken door klusjes te doen bij tal van instellingen en organisaties. Een van deze locaties was ‘De Wijkse Hof’, hetgeen een kleinschalige woonzorgvoorziening is voor ouderen. 

door John Beringen

Directeur Lea Boogaard toont zich zeer verheugd als ze de vrijwilligers beziet die druk aan de gang zijn om alles op te schilderen. ,,We hebben voor een paar bewoners een uitje georganiseerd”, laat ze weten, ,,Als je gaat klussen, moet er het nodige omgezet worden en sommige mensen kunnen niet goed tegen de rommel en de drukte die dat met zich meebrengt. En daarbij hebben onze medewerkers ook wat meer de handen vrij zodat ze samen met de vrijwilligers goed aan de slag kunnen.”  Ze wijst op het meubilair dat allemaal naar een kant is verplaatst. ,,Het is even een bende, maar dat is ook de enige manier om overal bij te kunnen.” 

NL doet is een schitterend initiatief

De mensen, die aan het werk zijn, grinniken wat en beloven dat alles aan het eind van de dag weer helemaal op orde zal zijn. Behalve in het gebouw zijn er buiten ook mensen aan het werk om de tuinmeubelen op het terras schoon te maken. ,,NL doet is een schitterend initiatief,” gaat Boogaard verder. ,,Je kunt in twee dagen echt een mooie inhaalslag maken door al die dingen te doen waar je door je dagelijkse bezigheden niet aan toe komt. We hebben ons voor de eerste keer opgegeven bij het Oranjefonds en dat heeft gezorgd voor de extra handen.” [

OVER HET WIJKSE HOF

 ,,Het Wijkse Hof was oorspronkelijk een zorghotel”, gaat ze verder. ,,Nu is het dan een instelling waar mensen betaalbaar kunnen wonen. In totaal hebben we veertien gasten en het concept is dusdanig positief bevonden dat we een wachtlijst hebben. We kunnen trouwens altijd vrijwilligers gebruiken. En dan gaat het niet om te klussen maar om bijvoorbeeld met onze gasten een stukje te wandelen.”  

KOFFIE

Ze voegt er aan toe dat mensen die hier oren naar hebben zich kunnen aanmelden via zorggroep Marijke.nl. Nadat ze dit heeft gezegd, laat iemand weten dat het tijd is voor de koffie. Dat blijkt niet tegen dovemansoren gezegd te zijn. De werkers leggen hun gereedschap neer. ,,Een natje en een droogje op zijn tijd is ook belangrijk”, glimlacht Boogaard. Deze uitspraak wordt door alle aanwezigen breed grijnzend bevestigd. 

advertentie
advertentie