De jaarlijkse schrijfactie van Amnesty
De jaarlijkse schrijfactie van Amnesty Amnesty International

Jaarlijkse schrijfactie Amnesty

5 december 2022 om 13:35 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 10 december, tussen 10.00 en 13.00 uur, is iedereen welkom in het Huis van de Gemeente om brieven en kaarten te schrijven voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. Er worden brieven gestuurd naar koningen, ministers en presidenten waarin wordt gevraagd hun vragen om een einde te maken aan onrecht. En er worden brieven en kaarten gestuurd naar de mensen die onterecht gevangen zitten. Er zijn voorbeeldbrieven beschikbaar.

Dit jaar wordt bijvoorbeeld geschreven voor Shahnewaz Chowdhury (Bangladesh). Shahnewaz maakt zich al lange tijd zorgen over nieuwe projecten zoals energiecentrales die in zijn woongebied voor milieuschade zullen zorgen. Toen in mei 2021 zware regens en harde wind voor hoge golven zorgden en huizen in zijn dorp vernielden, uitte Shahnewaz zijn zorgen op Facebook. Vervolgens werd hij gearresteerd en zonder rechtszaak tachtig dagen gevangengezet. Shahnewaz kwam op borgtocht vrij, maar als hij wordt veroordeeld moet hij mogelijk vele jaren de gevangenis in. We vragen om intrekking van de aanklachten.

En er wordt ook geschreven voor Dorgelesse Nguessan (Kameroen). Dorgelesse maakte zich zoveel zorgen over de groeiende armoede in haar land, dat ze voor het eerst van haar leven ging demonstreren. Ze werd tijdens het protest gearresteerd en door de autoriteiten beschuldigd van ‘rebellie, samenscholing en het bijwonen van bijeenkomsten en openbare demonstraties’. Een militaire rechtbank veroordeelde haar vervolgens tot 5 jaar gevangenisstraf terwijl ze niets heeft misdaan. Dorgelesse is de kostwinner van haar gezin dat ze nu niet kan onderhouden. Schrijf voor haar vrijlating.

En zo zijn er nog meer waarvoor geschreven moet worden. Voor meer informatie zie: https://www.amnesty.nl/write-for-rights Ieder jaar levert deze schrijfactie succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt en daders worden berecht! Graag tot zaterdag!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie