Afbeelding
Samen Meten Utrecht

Met Telraam inzicht krijgen in verkeer in je straat: nieuwe deelnemers gezocht

23 september 2022 om 14:00 Maatschappelijk

BUNNIK Hoe druk het is in de straat, of hoe hard er gereden wordt, kunnen inwoners van de provincie Utrecht zelf vaststellen met Telraam. Met het Telraamapparaatje worden automatisch voetgangers, fietsers, auto’s en zwaarder verkeer geteld. Het apparaat wordt geplaatst aan de binnenzijde van een raam op de eerste of tweede verdieping met vrij uitzicht op de straat. Samen Meten Utrecht zoekt hiervoor weer nieuwe deelnemers.

Inmiddels doen al ruim 100 deelnemers in de provincie Utrecht mee aan dit unieke burgerwetenschapsproject. Er is plek voor zo’n 10 deelnemers per gemeente. Nieuwe belangstellenden kunnen zich aanmelden tot en met 20 oktober via www.samenmetenutrecht.nl/telraam. 

WEBINAR Voor wie eerst meer wil weten over het project is er een informatief webinar op 12 oktober om 19.30 uur met praktische informatie én leuke weetjes over het verkeerssysteem in Nederland. Aanmelden voor het webinar kan met een e-mail naar info@samenmetenutrecht.nl. Op 2 november is de volgende startworkshop voor geselecteerde deelnemers, die dan uitleg en hun Telraam ontvangen. 

Alle data die de Telramen verzamelen zijn openbaar en terug te vinden op het dashboard www.telraam.net. Het Telraamproject is onderdeel van Samen Meten Utrecht, een netwerk van bewonersgroepen die leefbaarheid en gezondheid in de eigen leefomgeving meet en bestudeert. Er worden regelmatig nieuwe burgermeetproject gestart en er worden allerlei informatieve activiteiten georganiseerd. 

Meer informatie staat op www.samenmetenutrecht.nl. 

advertentie
advertentie