Stem mee op 'Verbonden Buurt'
Stem mee op 'Verbonden Buurt' Stichting Binding

Stichting Binding zoekt vrijwillige Steunouders en Samen Oplopen vrijwilligers!

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Een Steunouder is een vrijwilliger die een of twee dagdelen per week een kind opvangt. De ouders hebben daardoor even tijd voor zichzelf of voor hun andere kinderen. Ouders, die behoefte hebben aan steun, kunnen niet altijd op hun eigen netwerk terugvallen. Daardoor kunnen ze in stressvolle situaties terecht komen. Dat kan een nadelige invloed hebben op de ontwikkeling van een kind en leiden tot het moeten inzetten van zwaardere zorg. Stichting Binding wilt dit voorkomen door Steunouders aan deze gezinnen te koppelen. Lees verder op https://steunouder.nl/wijkbijduurstede.

BAND OPBOUWEN ,,Voor Samen Oplopen zoeken we vrijwilligers die een band op willen bouwen met een ouder, de ouders en/of de kinderen in een gezin, die het (tijdelijk) moeilijk hebben”, laat de stichting weten. ,,Vrijwilligers denken en doen mee met van alles wat kan spelen in de leefwereld van een gezin dat veel stress ervaart. Bijvoorbeeld een luisterend oor bieden, coachen, naar buiten gaan, bellen met instanties, samen problemen oplossen, meedenken en doen in opvoeding, samen koffiedrinken of eten, e.d. Een vrijwilliger bezoekt een gezin thuis, eens per week of om de week zo’n 1,5 tot 2 uur.”

Voor meer informatie kijk op https://samen-oplopen.nl/gemeenten/wijkbijduurstede/
Deze projecten worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Wijk bij Duurstede, het OranjeFonds en het KansFonds.

[Vaardigheden] Je staat open voor anderen, ook als ze anders denken en andere overtuigingen of gewoontes hebben. Je kunt daarbij goed je eigen grenzen bewaken. Je bent betrouwbaar, flexibel en communiceert makkelijk. En je hebt natuurlijk een groot hart voor ouders en kinderen.

[Duur] Hoe lang je een steentje bijdraagt hangt af van de behoefte van het gezin en jouw mogelijkheden. Dus dat kan kort of lang zijn, maar meestal niet korter dan drie maanden.

[Wat bieden wij?] Voordat je begint is er een kennismakingsgesprek en krijg je een (online) training boordevol tips en ervaringen om je voordeel mee te doen. De coördinator matcht vraag en aanbod zorgvuldig, zodat jullie goed bij elkaar passen. Natuurlijk is het wennen over en weer. Daarom starten we altijd met een wenperiode waarin iedereen elkaar leert kennen en het vertrouwen kan groeien. Gedurende het hele traject blijft de coördinator beschikbaar om op terug te vallen bij vragen of problemen.

Oproep 1: Vrijwilliger gezocht die 1 keer per week bij een anderstalige moeder thuis komt om te helpen met haar netwerk en de opvoeding van haar kinderen/tieners tussen de 7 en 14 jaar. Haar wens is dat er meer steunend en positief netwerk voor de kinderen om hen heen komt.

Oproep 2:  Steunouder gezocht voor kinderen van gescheiden moeder. We zijn op zoek naar een gezin waar de kinderen af en toe na schooltijd/ weekend/ vakanties naartoe kunnen. Ze hoeven niet perse allemaal tegelijk. Er zijn vermoedens van hoogbegaafdheid en ASS bij de kinderen.

Kent of bent u iemand met interesse? Wilt u meer informatie? Mail naar s.vrolijk@stichting-binding.nl.

Kijk op https://stichting-binding.nl/hulp-ondersteuning/jeugd-en-gezin/vrijwilligers-gezocht-voor-samen-oplopen-en-steunouders/

advertentie