Afbeelding
Repair Café

Zo mogelijk aanmelden voor Repair Café

16 mei 2021 om 10:00 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De nieuwe Ecodesign-richtlijn is sinds maart 2021 van kracht. In deze nieuwe regeling zet Europa een belangrijke stap om reparatie te bevorderen. Zo komen er minimumtermijnen voor de beschikbaarheid van reserveonderdelen en reparatie-informatie. ,,Deze richtlijn is wat ons betreft echt een eerste stap”, reageert Martine Postma van Repair Café International. ,,Vooral professionele reparateurs profiteren ervan. Repair Café-vrijwilligers en gewone consumenten vallen daar niet onder. Wij vinden dat iedereen het recht op reparatie moet hebben.”

Natuurlijk is Wijk Repair het daar helemaal mee eens. Spontaan, met kennis en verve zetten vrijwilligers zich ook in Wijk bij Duurstede maandelijks in om allerlei apparaten een tweede of derde leven te gunnen. Voor zaterdag 22 mei kunnen belangstellenden zich weer per mail aanmelden met vermelding van wat stuk is zo mogelijk met een foto via wijkrepair@outlook.com (let op dit adres is veranderd!).

Als antwoord krijgt men een tijdslot tussen 12.00 en 14.00 uur. Het Repair Café vindt iedere vierde zaterdag van de maand plaats in de Wijkse Inloop (ingang achterzijde) aan de Karel de Grotestraat 61 in Wijk bij Duurstede.

advertentie
advertentie